Finland

Levin korona-altis iltaelämä sai Lapin matkailujärjestöt vaatimaan tiukennuksia – anniskelu lopetettava kaksi tuntia nykyistä aiemmin

Lapin Matkailuelinkeinon liitto ja alueorganisaatiot kehottavat yrityksiä tehostamaan koronan torjuntaa sen jälkeen kun Levin kisaviikonloppu poiki useita koronavirustartuntoja.

Anonyymejä ihmisiä ravintola Ihkussa Levillä talvella 2020.

Kisaviikonlopun vieraita Levin Bar Ihkussa, jossa koronatartunnan saaneen tiedetään käyneen. Yle

Lapin matkailualan etujärjestöt vaativat ravintoloita tehostamaan terveysturvallisuustoimia. Järjestöt kehottavat lappilaisia ravintoloita lopettamaan anniskelun jo kello 22, kuten tällä hetkellä vaaditaan koronaviruksen kiihtymis- ja leviämisvaiheen alueilla. Lapin sairaanhoitopiirin alueella koronatilanne on perusvaiheessa, joten valtioneuvoston asetus sallii anniskelun jatkuvan puolille öin. Ravintolat on suljettava klo 01.

Lapin Matkailualan liitto, Visit Rovaniemi, Visit Levi ja useat muut alueorganisaatiot kehottavat Lapin ravintoloita lopettamaan alkoholin tarjoilun aiemmin kuin asetus tällä hetkellä edellyttää.

– Näemme tärkeänä, että Lapissa jatketaan linjaa, jossa toimitaan korostetun terveellisesti, jotta matkailupalveluissa on turvallista eikä tartuntoja pääse täällä leviämään, toteaa Lapin matkailuelinkeinon liiton toiminnanjohtaja Nina Forsell.

Levin maailmancupin jälkeen paljastui koronatartuntarypäs, joka oli peräisin kolmesta Levin keskuksen ravintolasta. Levin kisaviikonlopun iltaelämän jäljiltä on toistaiseksi vahvistettu ainakin 13 koronavirustartuntaa.

– Toki se osoittaa, että iltaravintoloissa tilanteet ovat riskialttiita. Nyt täytyy olla todellakin huolellinen, että käytetään maskeja ja turvaetäisyydet säilyvät, sanoo Forsell.

Forsell korostaa myös jokaisen asiakkaan omaa vastuuta tilanteissa, joissa vaaditaan turvavälejä.

Lappiin odotetaan joulun aikaan runsaasti matkailijoita kotimaasta ja matkailujärjestöt haluavat minimoida koronan leviämisen matkailijoiden ja paikallisten keskuudessa. Järjestöt suosittelevat matkailuyrityksiä, ravintoloita ja yökerhoja vaatimaan kasvomaskien käyttöä niin henkilökunnalta kuin asiakkailta.

– Yhtä lailla sielläkin, kun ollaan lähellä toisia ja puhutaan toisille. Ruokaillessa maskia ei voi tietenkään käyttää, mutta muuten kyllä, Forsell toteaa.

Yrityksiä pyydetään myös tiedottamaan aktiivisemmin palveluista, joita koronan vuoksi on tarjolla. Useat yritykset tarjoavat niin ruokien, ostosten kuin vuokravälineidenkin kuljetuspalveluita.

Matkailuelinkeinon järjestöt muistuttavat myös Lapin sairaanhoitopiirin koronaohjeista. Kasvomaskia tulee käyttää kaikissa julkisissa tiloissa, joissa on vaikeuksia pitää turvavälejä. Ravintolassa asiakkaalle pitää olla oma istumapaikka ja turvavälien riittäviä asikkaiden kesken.

Football news:

Chelsea are considering the option of a temporary appointment of Grant and the arrival of Tuchel in the summer in the event of Lampard's dismissal
Klopp responds to Clattenburg about refereeing: I don't play mind games. For various reasons, I am not Ferguson
Hertha's sporting director loves signing players. Just look at his smile!
Rooney confirmed as Derby County head coach
Barca's presidential election will not take place on January 24 due to anti-coronavirus restrictions
Zlatan on Covid: I tried to train at home, but immediately felt tired
Bayern are Interested in Militao as a replacement for Alaba. The Brazilian has 3 matches for Real Madrid this season