Finland

Lewis Hamilton vaatii F1-talleilta vastuunottoa rasisminvastaisessa taistelussa – ”En ole kuullut Ferrarilta sanaakaan...”

Lewis Hamilton toivoisi talleilta voimakkaampia kannanottoja rasismia vastaan.

Viikonlopun Steiermarkin GP:ssä kauden avausvoittonsa napannut F1-tähti Lewis Hamilton peräänkuuluttaa formulatallien vastuuta taistelussa rasismia vastaan.

Kuusinkertainen maailmanmestari sanoo Guardianin artikkelissa, että kaipaa Ferrarin kaltaisilta suurilta talleilta vahvempaa panosta.

– Red Bullin mekaanikot ovat polvistuneet, mikä on hienoa. Mutta yleisesti katseet kääntyvät Ferrariin, jonka kanssa työskentelee tuhansia ihmisiä. En ole kuullut Ferrarilta sanaakaan, joka viittaisi siihen että he kokisivat olevansa vastuussa. Tarvitsemme sitä talleilta, kaikkien on vedettävä yhtä köyttä, Hamilton sanoo.

Hamilton, 35, on sarjan ainoana tummaihoisena kuljettajana ollut näkyvässä roolissa formuloissa nähdyssä rasisminvastaisessa kampanjoinnissa. Sunnuntain osakilpailuvoittonsa jälkeen hän nosti palkintopallilla nyrkkinsä ilmaan tehden niin sanotun ”black power” -tervehdyksen.

Kuusinkertainen maailmanmestari on myös perustanut toimikunnan, joka rohkaisee tummaihoisia nuoria moottoriurheilun pariin.

– Moni ei tiedä, mikä ongelma on ja jotkut ihmiset kiistävät sen olemassaolon. Siksi minun on perustettava tällainen toimikunta, hän perusteli Guardianin mukaan.

Kuljettajat ovat kauden molemmissa jo ajetuissa osakilpailuissa osallistuneet rasisminvastaiseen kampanjointiin näkyvästi. Kaikki ovat pitäneet päällään paitaa, jossa lukee ”End racism” (suom. lopeta rasismi). Lisäksi suurin osa kuljettajista on polvistunut avajaisseremoniassa tukeakseen syrjintää, rasismia ja poliisiväkivaltaa vastustavaa ”Black lives matter” -liikettä.

Sunnuntaina kuljettajien seremonia ei kuitenkaan mennyt ihan nappiin.

Hamilton nousi sunnuntain voitollaan MM-sarjan kakkoseksi. Hän on kuusi pistettä jäljessä sarjaa johtavaa tallikaveriaan Valtteri Bottasta.

F1-sarja jatkuu tulevana viikonloppuna Unkarin GP:llä.

Football news:

Ferran Torres: I Don't think Real Madrid will pass Manchester City in the Champions League
Manchester City will receive 15 million pounds after the transfer of Sancho to Manchester United
Buffon-Casillas: without you, everything would be less important
Ake arrived in Manchester to undergo a medical for city. He will be bought for 39 million pounds
Sancho's salary at Manchester United is 17.6 million euros a year. In Borussia, he receives 6 million rubles. Borussia Dortmund Midfielder Jaydon Sancho has agreed with Manchester United about the size of a paycheck
Hasenhuttl is the best coach in the Premier League in July. He is the first Austrian to receive this award
Real can sell Hames to Atletico for 10-15 million euros (El Golazo de Gol)