Finland

Liikenne | Pyöräilijät kantelivat oikeuskanslerille kaupungin ”itse keksityistä” liikennemerkeistä – ”Pasilassa rajoitus on niin alhainen, että pyörällä on hankala pysyä pystyssä”

Pyöräilijät kantelivat oikeuskanslerille kaupungin ”itse keksityistä” liikennemerkeistä – ”Pasilassa rajoitus on niin alhainen, että pyörällä on hankala pysyä pystyssä”

Helsingin kaupunki käytti epävirallisia liikennemerkkejä pyöräliikenteen ohjaamiseen Lauttasaaren sillan ja Pasilan Ratapihantien työmailla.

Kyltti ohjaa pyöräilijöitä Lauttasaaren sillalla.­

Helsingin Polkupyöräilijät ry (HePo) on tehnyt kantelun oikeuskanslerille Helsingin kaupungin käyttämistä liikennemerkeistä.

Yhdistyksen mukaan Lauttasaaren sillan ja Pasilan Ratapihantien työmaiden pyöräilijöille suunnatut liikennemerkit ovat lainvastaisia, sillä lisäkilvet muistuttavat harhaanjohtavasti virallisia liikennemerkkejä.

Pyöräilijöiden yhdistyksen mielestä virallisiin liikennemerkkeihin sekoittuvien kylttien tulkinnassa voi syntyä ongelmia.

”Eivät merkit itsessään ole vaarallisia, vaan ongelma on siinä, että kaupunki yrittää ratkaista ongelmaa väärillä keinoilla, itsekeksityillä merkeillä. Sen sijaan kaupungin tulisi tehdä alueen kulkujärjestelyt kunnolla”, HePo:n puheenjohtaja Timo Hast sanoo.

Hänen mukaansa vaarana ovat erilaiset tulkinnat.

”Jos yksi ihminen ajattelee, että liikennemerkki on pätevä ja sitä pitää noudattaa ja toinen taas ajattelee, että ei pidä. Ja poliisillakin on oma kantansa, pitääkö liikennemerkkiä noudattaa vai ei”, Hast selittää.

HS uutisoi Lauttasaaren sillalle asetetuista nopeusrajoituskylteistä heinäkuussa. Jo tuolloin HePo arvosteli kaupungin poikkeusjärjestelyjä sillalla.

Ajonopeutta rajoittavat kyltit ovat yhdistyksen mukaan ongelmallisia, koska pyörien nopeusrajoituksia on hankala määritellä.

”Pasilassa kylttiin merkitty rajoitus 10 kilometristä tunnissa on niin alhainen, että pyörällä on jo hankala pysyä pystyssä. Pyörä kun vaatii tietyn vauhdin, jotta sillä voi ajaa.”

Toisaalta 20 kilometriä tunnissa taas on melko korkea rajoitus, ja normaaleissa kaupunkiolosuhteissa 30 kilometriä tunnissa on jo todella kova nopeus.

Yhdistys pitää ajonopeutta rajoittavia kylttejä ongelmallisina siksikin, että polkupyörissä ei yleensä ole nopeusmittareita. Tästä herää Hastin mukaan kysymys, kenelle rajoitukset oikeastaan on suunnattu.

Perustavanlaatuinen ongelma työmaiden pyöräliikenteessä on ajoväylien ahtaus.

”Lauttasaaren sillalla on tapahtunut vakavaan loukkaantumiseen johtavia onnettomuuksia. Suomen mahdollisesti vilkkaimmalla pyörätiellä olisi pitänyt yksinkertaisesti olla enemmän tilaa”, sanoo Hast.

HePo ry:n mielestä työmailla olisi pitänyt toteuttaa pyöräliikenteen järjestelyt kunnollisesti, ja tähän riittäisivät hyvin olemassa olevat lailliset liikennemerkit. Oikeuskanslerille tehdyn kantelun toivotaan selventävän tilannetta jatkossa tulevilla työmailla.

Football news:

Bonera on the victory over Fiorentina: for Milan, this is a new piece of a huge mosaic
Cherchesov about Zabolotny: Big plus-it has moments, it is necessary to realize. He works for the team and really helps a lot
Messi dedicated the goal to Maradona: under the Barca Jersey, he put on a retro Newells old boys t-shirt. Diego played 5 games for him in 1993
Cavani scored 3 (2+1) points, coming on as a substitute in Manchester United's match with Southampton. He has 3 goals in 5 games in the Premier League
Solskjaer about the comeback against Southampton (3:2): Manchester United never give up - this is a feature of the club
Koeman about 4:0 with Osasuna: an Important win, I'm happy. Barcelona can't afford to lose any more
Milan have scored in 29 consecutive Serie A games. This is a repeat of the club record of 1973