Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Liikunta raskauden aikana saattaa lyhentää synnytystä

Tuoreen tutkimuksen mukaan liikunta raskauden aikana saattaa lyhentää synnytystä.

Raskauden aikana fyysisesti aktiivisten naisten synnytykset näyttäisivät sujuvan nopeammin kuin muiden. Vaikutus näkyy ponnistusvaiheessa, tuore tutkimus osoittaa.

Tulokset julkaistiin American Journal of Obstetrics & Gynecology -lehdessä, ja niiden perusteella synnytykset kestivät muilta osin suurin piirtein saman verran, mutta fyysisesti aktiivisimpien äitien ponnistusvaihe oli noin 1,5 tuntia lyhempi kuin muiden. Tutkimukseen osallistui 810 äitiä, joista neljännes liikkui runsaasti raskauden aikana.

Havainnot olisi hyvä varmistaa lisätutkimuksissa, mutta fyysinen aktiivisuus raskauden aikana on muutenkin hyväksi äidille ja sikiölle.

Raskaudenaikainen liikunta ehkäisee liiallista painonnousua ja nopeuttaa painon palautumista synnytyksen jälkeen. Se on yhdistetty myös pienempään raskausdiabeteksen ja pre-eklampsian eli raskausmyrkytyksen riskiin.

Raskaana olevan liikuntasuositus on yhteensä noin 150 minuuttia liikuntaa viikossa vähintään kolmena päivänä, mieluiten joka päivä. Hyviä liikuntamuotoja ovat esimerkiksi kävely, uinti, pyöräily, aerobic ja tanssi.