Finland

Liittyy kohuttuun rengasvilppiin: Nokian Renkaille vaaditaan lähes miljoonan euron yhteisösakkoa, syytteitä avainhenkilöille

Kaikki syytteen saaneet henkilöt kiistävät syyllistyneensä rikokseen.

Nastarenkaita Nokian Hakkapeliitta 7.

Derrick Frilund / Yle

Nokian Renkaat kertoo pörssitiedotteessa, että sen avainhenkilöitä vastaan on nostettu syytteitä. Yhtiön mukaan syyttäjä vaatii myös enimmillään 850 000 euron yhteisösakon määräämistä Nokian Renkaille.

Nokian Renkaat Oyj:n tietoon on tullut, että syyteharkinta epäillyistä arvopaperimarkkinarikoksista koskien yhtiön vuosina 2015–2016 toimineita hallituksen jäseniä, toimitusjohtajaa ja eräitä työntekijöitä on saatu päätökseen.

Finanssivalvonta teki vuonna 2017 tutkintapyynnön koskien sitä, oliko yhtiö laiminlyönyt tiedottamisvelvoitteensa ja olivatko yhtiön eräät työntekijät käyttäneet hyväkseen sisäpiirintietoa arvopaperikaupassa.

Syyttäjä on päättänyt Nokian Renkaiden mukaan nostaa syytteen epäillystä arvopaperimarkkinoita koskevasta tiedottamisrikoksesta yhteensä kuutta väitettynä tekoaikana 2015–2016 yhtiön hallituksessa ja toimitusjohtajana toiminutta henkilöä vastaan.

Syyttäjä on lisäksi yhtiön mukaan päättänyt nostaa syytteet neljää Nokian Renkaiden työntekijänä vuonna 2015 toiminutta henkilöä vastaan epäillystä sisäpiirintiedon väärinkäytöstä.

Kaikki syytteen saaneet henkilöt kiistävät syyllistyneensä rikokseen. Yhtiö ketroo pörssitiedotteessa, että se ei kommentoi asiaa.

Asiasta lisää hetken kuluttua.

Lue lisää:

Nokian Renkaiden epäillyt sisäpiirikaupat syyteharkintaan – liittyy kohun nostaneeseen rengasvilppiin

Football news:

Tebas on PSG and Manchester City: they pay their salaries from oil and gas, not from their income. Because of them, salaries increased by 15%
Cheryshev did not train with Valencia. The club reported a case of coronavirus in the team
Vedomosti launches a sports website with a focus on the business side. The print version will also be
Conte that he would be fired before Christmas: If so, it will only be because I deserve it
Marcelo Bielsa: Maradona was an artist. He will remain our idol
Day will miss 2 months due to an ankle injury. He is Everton's best assistant
Pierre-Emerick Aubameyang: Arsenal hope to surprise the world. The main problem is the lack of goals, we solve it