Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

LinkedIn lähtee Kiinasta – valtion vaatimukset olivat liikaa

LinkedIn oli ainoa Kiinassa toimiva länsimainen suuri sosiaalisen median alusta.

LinkedIn toimi Kiinassa paikallisversiona, jonka sisältöön kohdistui mittavia rajoituksia.

Teknologiajätti Microsoftin omistama työelämän yhteisöpalvelu LinkedIn sulkee palvelunsa Kiinassa. Asiasta kertoo palvelun johtaja Mohak Shroff blogitekstissään.

Shroffin mukaan yhtiö oli vuonna 2014 Kiinassa aloittaessaan varautunut paikallisten viranomaisten vaatimuksiin ja rajoituksiin. Yhtiön kohtaamat haasteet ovat kuitenkin kasvaneet.

– Olemme kyenneet auttamaan kiinalaisia käyttäjiämme löytämään töitä ja taloudellisia mahdollisuuksia, mutta emme ole onnistuneet samalla tavalla palvelun sosiaalisempien ominaisuuksien eli henkilökohtaisten päivitysten ja tiedon jakamisen kanssa, Shroff toteaa.

– Tämän lisäksi toimintaympäristömme on vaikeutunut, ja Kiinan valtio esittää meille entistä enemmän vaatimuksia. Tästä johtuen olemme päättäneet sulkea nykyisen paikallisversion, eli kiinalaisten käyttäjien yhteyden maailman LinkedIniin, myöhemmin tänä vuonna.

Yhtiö ei kuitenkaan aio poistua Kiinasta täysin, vaan nykyisen palvelun sijasta yhtiö alkaa kehittää Kiinan markkinoille suunnattua InJobs-sovellusta. Uusi palvelu on suunniteltu yksinomaan työpaikkasovellukseksi, eikä siihen kuulu tavanomaisen LinkedInin sosiaalisia ominaisuuksia.

Lue lisää: Apple esti numeron 8964 Kiinassa – kielletyillä sanoilla pitkä ”musta lista”

Lue lisää: Kiina vie sensuurin uudelle tasolle – kieltää karaokelaulut, jotka ”vaarantavat kansallisen yhtenäisyyden”

LinkedIn sai hiljattain osakseen mittavasti kritiikkiä, kun yhtiö piilotti Kiinan valtion vaatimuksista eräiden toimittajien tilejä palvelun paikallisversiosta. Yksi piilotetuista käyttäjistä oli Greg Bruno, joka on esimerkiksi kirjoittanut Kiinan tiibetiläisten pakolaisten kohtelusta kertovan kirjan.

Bruno kertoi tuolloin Verdictille, että hän ei yllättynyt Kiinan kommunistisen puolueen vaatimuksesta, mutta hän kertoi olevansa ”tyrmistynyt amerikkalaisen yrityksen taipuessa vieraan valtion vaatimuksiin”.

Samaan aikaan ”kielletyn sisällön” listalle päätyivät esimerkiksi uiguurien kohtelua koskevat teokset. Yhdysvaltain senaattori Rick Scott kutsui palvelun päätöstä ”oksettavaksi mielistelyksi”.

– LinkedInin päätös vain rohkaisee Kiinaa kiihdyttämään uiguurien ja muiden Xinjiangin muslimivähemmistöjen kaltoinkohtelua, Scott kirjoitti.