Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ljudmila Putinan uusi aviomies hurahti triathloniin ja kisasi Lahden Ironman-kisassa ainakin 2018 – tässä ovat todisteet

Vladimir Putinin ex-vaimon Ljudmila Putinan uusi aviomies on osallistunut Suomessa Ironman-triathlonkisoihin ainakin vuonna 2018. Asia käy ilmi Artur Otsheretnyin julkiselta Facebook-tililtä ja Lahden kisan tulosluettelosta.

Ljudmila Putinan nykyinen aviomies on julkaissut Facebookissa kuvan suomalaisesta peltomaisemasta sateenkaarineen. Lahden Ironman-kisoista hänelle löytyy tulos vuodelta 2018. Kuva:  Facebook / Navalnyin FBK-tiimin paljastusvideo / Kuvakaappaus

Oppositiojohtaja Aleksei Navalnyin tutkiva tiimi herätti vastikään huomiota julistamalla tuoreella paljastusvideollaan, että Ljudmila Putinan nykyinen aviomies olisi kisannut Suomessa triathlon-kisoissa aivan vastikään eli Ukrainan uudesta sodasta huolimatta.

Korruptionvastaisen säätiön koostamalla videolla esitellään Lahden Ironman-kisoihin ilmoittautuneiden henkilöiden nimilistaa huhtikuulta 2022 ja tehdään johtopäätös, että Artur Otsheretnyi olisi osallistunut kyseisiin kisoihin Suomessa niin ikään huhtikuussa.

Todellisuudessa Lahden Ironman-kisa pidettiin kuitenkin vasta heinäkuun 2. päivänä eikä kisan tulosluettelosta löydy tulosta henkilölle nimeltä Arthur Ocheretny. Ljudmila Putinan, 64, aviomiehen tiedetään käyttävän nimestään juuri tätä englantilaistyyppistä translitterointiasua kansainvälisissä yhteyksissä. Ljudmilan oma uusi sukunimi on puolestaan nykyisin virallisesti Otsheretnaja.

(Navalnyin tiimin uuteen paljastusvideoon on olemassa myös englanninkielinen tekstitys YouTubessa.)

Jos Navalnyin tiimi on erehtynyt tuoreen Ironman-kisan suhteen, olisiko kuitenkin mahdollista, että Otsheretnyi olisi käynyt Suomessa kisaamassa jonain toisena ajankohtana?

Asiaa on helppo ryhtyä selvittämään Artur Otsheretnyin, 44, julkisen Facebook-tilin avulla. Tilin tiedoissa vahvistetaan, että hän johtaa Ihmisten välisen viestinnän kehittämiskeskusta Moskovassa, mikä vastaa julkisia tietoja Otsheretnyin henkilöhistoriasta.

Kyseiseltä FB-tililtä otettuja valokuvia on julkaistu myös Navalnyin säätiön uudella videolla ja sitä ennen monissa muissa venäläisissä viestimissä, joten tilin voi katsoa kuuluvan suurella varmuudella Ljudmila Putinan uudelle aviomiehelle.

Otsheretnyi on päivittänyt Facebookiin aktiivisesti urheilukuulumisiaan aina kevääseen 2020 saakka. Hän on julkaissut Facebookissa myös useita valokuvia triathlon-kisamatkoiltaan eri puolilta Eurooppaa.

Yhtään kuvista ei ole paikkamerkitty Suomeen, mutta pian huomio kiinnittyy erääseen peltomaisemaan, jonka taka-alalla näyttää olevan hyvin suomalaistyyppisiä rakennuksia ja asuintalo. Kuvassa on kaunis valo ja sateenkaari, mikä lienee ollut kuvan ottamisen päätarkoitus.

Kuvaa suurentamalla käy ilmi, että vasemmassa reunassa on pieni tienviittakyltti, jossa olevan nimen loppuosa näyttää päättyvän sanaan ”kuja”. Kuvan päiväykseksi on merkitty 30. kesäkuuta 2018.

(Alla oleva suomalainen peltomaisema sateenkaarineen löytyy Artur Otsheretnyin Facebook-postauksesta kesäkuulta 2018.)

Entä löytyykö Suomesta kyseiseltä päivältä triathlonkisaa, jossa olisi ollut osallistujana Arthur Ocheretny -niminen henkilö? Löytyy.

Kyseessä on Lahdessa kesäkuun 30. päivänä vuonna 2018 järjestetty Ironman-kisa, josta Arthur Ocheretnylle löytyy myös henkilökohtainen tulos. Hän on kilpailut 40–44-vuotiaiden miesten sarjassa ja saanut loppuajan

Navalnyin tiimin uudella videolla väitetään, että Otsheretnyi on suorastaan pakkomielteisen kiinnostunut triathlonista.

Otsheretnyin johtaman Ihmisten välisen viestinnän kehittämiskeskuksen kerrotaan maksavan kaiken lisäksi palkkiot hänen henkilökohtaiselle urheiluvalmentajalleen Ivan Tsheprasoville. Navalnyin tutkiva tiimi oli löytänyt todisteet siitä, että valmentajamaksuihin oli mennyt kommunikaatiokeskuksen tileiltä ainakin 6 miljoonaa ruplaa, mikä on nykykurssilla noin 100 000 euroa.

Navalnyin tiimin julkaisemmalla videolla on parikin pyöräilykuvaa, joissa näkyy Artur Otsheretnyi ja hänen henkilökohtainen valmentajansa Ivan Tsheprasov. Kuva:  Kuvakaappaus

Otsheretnyin johtama viestinnän kehittämiskeskus on jatkoa Venäjän kielen kehittämiskeskukselle, joka räätälöitiin Ljudmila Putinan omaksi vaikuttamiskanavaksi pian Vladimir Putinin noustua valtaan Venäjän presidentiksi vuonna 2000.

Navalnyin tiimin selvitysten mukaan Ljudmila Putinan toimii yhä kommunikaatiokeskuksen kuraattorina, mutta virallinen johtaja on hänen uusi aviomiehensä.

Vuonna 2005 keskus sai käytännössä ilman korvausta omistukseensa vanhan arvotalon aivan Kremlin läheltä osoitteesta Vozdvizhenka 9. Sittemmin taloon on rakennettu lisäkerroksia ja uusi siipi, vaikka näin rajuja muutoksia ei olisi saanut tehdä historialliseen rakennukseen. Talolla on kaiken lisäksi suora yhteys kirjailija Leo Tolstoihin, sillä talon omistanut ruhtinas Volkonski oli hänen äidinpuolen isoisänsä.

Aleksei Navalnyin tiimi ihmettelee, miksi Ljudmila Putina sai teetättää lisäkerroksia ja lisärakennuksen Moskovan keskustassa sijaitsevaan historialliseen arvotaloon, jolla on kaiken lisäksi suora yhteys kirjailija Leo Tolstoin henkilöhistoriaan. Kuva:  Kuvakaappaus

Nykyisin Vozdvizhenkan talo toimii Ljudmila Putinan ja hänen miehensä pääasiallisena tulonlähteenä, sillä heidän kerrotaan saavan tilojen jälleenvuokrauksesta tuloja reilut neljä miljoonaa euroa vuodessa.

Kaiken lisäksi Moskovan kaupunki, Gazprom ja Severstal rahoittavat pariskunnan johtaman kommunikaatiokeskusta miljoonilla euroilla, vaikka keskuksen toiminta vaikuttaa Navalnyin tutkijoiden selvityksen mukaan olevan pikemminkin nimellistä.

Tällä hetkellä kommunikaatiokeskuksen sivuilla ei ole lainkaan aktiivista toimintaa, mutta aiemmin keskus on tarjonnut muun muassa erilaisia maksullisia kursseja. Kurssien otsikot ovat vaihdelleet laidasta laitaan, kuten Jumalatar jokaisessa naisessa, Rahan houkuttelu omaan elämään ja Kuinka löytää yhteinen kieli vaikean lapsen kanssa.

Navalnyin tiimin tuoreella videolla näkyy Ljudmila Putinan ja hänen miehensä Ranskan-huvila ennen ja jälkeen Ukrainan sodan alkamisen. Huvilan portissa näkyy Putinille haistattelevat terveiset. Kuva:  Kuvakaappaus

Paljastusvideolla käydään läpi myös useita Euroopassa sijaitsevia luksusasuntoja, joiden omistuksen FBK on pystynyt varmistamaan kuuluvan Otsheretnyille.

Joukossa on huvila Ranskan Biarritzissa, kaksi asuntoa Espanjan Malagassa ja huoneisto Sveitsin Davosissa. Navalnyin tiimin mukaan vaikuttaa siltä, että varat huoneistojen hankkimiseen on saatu joko Putinilta tai tämän oligarkkiystäviltä – ja viime kädessä rahat ovat poissa Venäjän veronmaksajien kukkarosta.

Ljudmila Putina ja Vladimir Putin ilmoittivat avioerostaan 2013, ja ero astui voimaan vuotta myöhemmin. Putinin julkisista varallisuusilmoituksista käy ilmi, että eron yhteydessä Ljudmila Putina ei saanut suinkaan puolta miehensä omaisuudesta, sillä hän ei saanut virallisesti yhtään mitään. Navalnyin tiimi esittelee videolla myös Putinin virallista omaisuusselvitystä, joka on säilynyt vuodesta toiseen samana parine asuntoineen, muutamine neuvostoautoineen, autotalleineen ja peräkärryineen.