Finland

Lukijan mielipide | Antakaa aikuisten treenata ulkona

Antakaa aikuisten treenata ulkona

Jalkapallo on henkireikä lukuisille nuorille ja nuorille aikuisille.

Koronapandemia on keskeyttänyt sisätilaliikunnan. Kun päätös syksyllä tehtiin, sitä ennakoitiin lyhytaikaiseksi ja hyvin perustelluksi rajoitustoimenpiteeksi. Lapset ja nuoret saivat kuitenkin jatkaa ulkoharjoituksia, mikä Helsingissä mahdollistaa esimerkiksi jalkapalloharrastuksen jatkamisen. Silti lasten ja nuorten sisätilaliikunnan kieltämisen sosiaalisia seurauksia lasketaan vielä pitkään.

Samaan aikaan syksyllä keskeytettiin myös aikuisten harrastusluonteiset ulkona tapahtuvat joukkuelajien harjoitukset. Se keskeytti jalkapallon harrastetoiminnan kokonaan. Päätös oli ymmärrettävä marraskuun lopussa. Jos rajoitus olisi päättynyt joulun jälkeen, olisi kaikki hyvin. Nyt se kuitenkin on jatkunut koko tammikuun, ja kun kuuntelee poliitikkojen sanomisia, näyttää pahasti siltä, että rajoitus jatkuu vielä pitkälle kevääseen.

Käsittääkseni seurojen vetämistä jalkapallon ulkotreeneistä ei ole tullut Helsingissä yhtään tartuntaa. Seurat osaavat hommansa. Joukkueemme pelaajilla on koronavilkku, pienessäkään köhässä ei treeneihin tulla, oman kentän pukuhuoneita ei käytetä, tilaa on aina joko puolikas tai koko kenttä, treeneissä käytettävät harjoitusliivit pestään joka käytön jälkeen, ja joukkueella on omat pallot. On siis erittäin epätodennäköistä, että mitään sattuisi. Toisaalta, vaikka kuinka niin haluttaisiin, myöskään ilmatiivistä eristäytymistä ei ole koskaan olemassa, ja hyvä niin.

Sosiaaliset syyt puoltavat lasten ja nuorten liikuntaharrastusten jonkinlaista vapauttamista. Samat syyt puoltavat myös aikuisten harrastustoiminnan vapauttamista siten, että ulkotreenit sallittaisiin. Jalkapallo on henkireikä lukuisille nuorille ja nuorille aikuisille.

Opiskelijoilla, etätyöläisillä, työtä tai tekemistä vailla olevilla ja myös ihan päivätöissä kävijöillä ei ole helppoa. Nyt järki käteen ja ulkotreenit käyntiin!

Reijo Sormunen

naisten jalkapallojoukkueen joukkueenjohtaja, Helsinki

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Football news:

Kane will not leave Tottenham this summer. Clubs do not have the money for such large deals
Antonio Conte: The fans of our rivals said that Conte should be kicked out of Inter. It would help them
Real Madrid is ready to listen to proposals for Varane if contract negotiations do not start by the summer
Antonio Cassano: Juve bought Ronaldo to win the Champions League, but the results got worse. They took Serie A without him
Manchester United could buy Pau Torres from Villarreal. Kunde from Sevilla is too expensive
Lautaro Martinez: I negotiated with Barca, but that's in the past. I will sign a new contract with Inter
Miguel Veloso: Ronaldo is like Jordan, he's a legend. Cristiano will be the best scorer in the history of football