Finland

Lukijan mielipide | Kotimaiset esiintyjät lavoille

Tapahtumajärjestäjät kiirehtivät valtion tukea omalle toimialalleen muiden koronarajoituksista kärsineiden alojen tapaan. Eräs kiirehtimisperuste on se, että ulkomaisia esiintyjiä ei ehkä saada Suomeen ensi kesäksi, jos tilauksia ei tehdä pian. Valtion olisi tuettava järjestäjiä.

Musiikkialalla toimii suuria kansainvälisiä tapahtumajärjestäjiä, joilla on sivuliikkeensä ja yhteistyökumppaninsa myös täällä. Koronapandemia on häirinnyt pahasti tätä bisnestä. Suomen valtion ei kuitenkaan kannata kiirehtiä tähän avuksi.

Suomessa on tuhansia esiintyjiä ja ryhmiä, jotka tuskin muistavat, milloin tekivät edellisen keikkansa. Nämä ihmiset ovat olleet työntekijöinä ja yrittäjinä väliinputoajia, kun koronarajoituksia on säädetty. Valtion olisi kiirehdittävä tukemaan toimia, joilla suomalaiset esiintyjät saataisiin takaisin esiintymislavoille. Voisiko se olla jopa ehto tuen saamiselle?

Tuen avulla pitäisi pyrkiä saamaan aikaan mieluummin paljon pieniä tilaisuuksia ympäri maata kuin muutamia teollisen mittakaavan mammuttikeikkoja. Se olisi eduksi suomalaisille esiintyjille, yleisölle ja tilaisuuksien järjestäjille.

Raimo Vikström

Vantaa

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Football news:

Griezmann spoke with Hamilton and visited the Mercedes boxes at the Spanish Grand Prix
Barcelona feels that Neymar used it. He said that he wanted to return, but extended his contract with PSG (RAC1)
Aubameyang to the Arsenal fans: We wanted to give you something good. I am sorry that we could not
Atletico did not lose at the Camp Nou. Busquets' injury is the turning point of the match (and the championship race?)
Verratti injured his knee ligaments in PSG training. Participation in the Euro is still in question
Neymar's contract in one picture. Mbappe wants the same one
Manchester United would like to sign Bellingham in the summer, not Sancho. Borussia do not intend to sell Jude