Finland

Lukijan mielipide | Minuun pistettiin Astra Zenecan rokote, vaikka en olisi sitä halunnut

Rokotus suoritettiin niin nopeasti, etten ehtinyt reagoida.

Nimimerkki Sairaanhoitaja kirjoitti (HS Mielipide 17.4.), että hänelle tuli järkytyksenä, millaista käytöstä hän oli kohdannut rokottaessaan asiakkaita Astra Zeneca -rokotteella. Minulle taas tuli järkytyksenä, miten meitä 65–69-vuotiaita yritetään salaa pakkorokottaa tuolla rokotteella.

Tampereen Ratinan massarokotuspisteeseen piti jonottaa tunti ulkona heikon aikataulutuksen vuoksi. Sisällä asiakkaiden kirjauspisteessä vallitsi kireä ja sirkusmainen meininki. Kela-korttiini lätkäistiin keltainen tarra. Kun kysyin, mitä se tarkoittaa, minulle vastattiin, että se on rokottajaa varten. Tarkempaa vastausta ei annettu.

Sitten tuli vauhdikas vienti rokotuspisteelle, jossa närkästynyt hoitaja moitti minua, kun en ollut paljastanut olkapäätäni etukäteen. Minulta kysyttiin vain, onko allergioita. Piikki oli jo olkapäässä ennen kuin ehdin kysyä, mikä rokote se on. Vastaus oli Astra Zenenca. Kirosin hoitajalle, että ymmärrätkö mitä teit.

Olin päättänyt monestakin syystä, etten ota Astra Zenecaa, vaan lähden pois, jos se on ainoa vaihtoehto. Nyt tätä mahdollisuutta ei minulle annettu, vaan rokotus suoritettiin niin nopeasti, etten ehtinyt reagoida.

Toimenpiteisiin tarvitaan tietoon perustuva suostumus. Rokotettavalle pitää kertoa, mikä rokote on tarjolla, ja varmistaa, onko hän halukas ottamaan sen. Kohdallani näin ei tapahtunut.

Rokotettavallakin on oikeuksia

Julkaisemme kirjoituksen poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Aiheeseen liittyvää

Artikkeliin liittyviä aiheita

Football news:

Griezmann spoke with Hamilton and visited the Mercedes boxes at the Spanish Grand Prix
Barcelona feels that Neymar used it. He said that he wanted to return, but extended his contract with PSG (RAC1)
Aubameyang to the Arsenal fans: We wanted to give you something good. I am sorry that we could not
Atletico did not lose at the Camp Nou. Busquets' injury is the turning point of the match (and the championship race?)
Verratti injured his knee ligaments in PSG training. Participation in the Euro is still in question
Neymar's contract in one picture. Mbappe wants the same one
Manchester United would like to sign Bellingham in the summer, not Sancho. Borussia do not intend to sell Jude