Finland

Lukijan mielipide | Pääkaupunkiseudun uimahallit on avattava liikuntarajoitteisille

Riittäviä perusteita kieltää vesiliikuntamahdollisuudet liikuntarajoitteisilta ei ole.

Pääkaupunkiseudulla uimahallit ovat olleet kiinni yleisöltä jo useamman kuukauden, mikä on aiheuttanut tuskaa erityisesti niille, joiden urheilumahdollisuudet rajoittuvat täysin vesiliikuntaan.

Olen 25-vuotias liikunnallinen nainen. Kärsin polven rustovauriosta, ja vesiliikunta on minun kohdallani tällä hetkellä ainut vaihtoehto peruskunnon ylläpitämiselle. Vaurion takia polveni ei kestä edes päivittäisiä kävelylenkkejä, mikä tekee liikunnan harrastamisesta näinä aikoina erittäin vaikeaa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) mukaan koronavirus ei tartu uima-allasveden välityksellä, sillä veteen lisätyt desinfiointikemikaalit tuhoavat viruksen nopeasti. Uimahalleissa riski tartunnan saamiselle rajoittuu yhteisiin tiloihin, kuten pukuhuoneisiin. Tätä riskiä voidaan kuitenkin pienentää säätelemällä uimahallien kävijämäärää ja pitämällä turvavälit muihin harrastajiin.

Riittäviä perusteita kieltää vesiliikuntamahdollisuudet liikuntarajoitteisilta ei ole. Uimahallien kiinni pitäminen rankaisee erityisesti niitä, joiden liikuntakyky on rajoittunut mutta jotka kaikesta huolimatta pyrkivät pitämään huolta fyysisestä ja henkisestä hyvinvoinnistaan.

Pyydän, että pääkaupunkiseudun uimahallit avataan ajanvarauksella erityisryhmille ja eläkeläisille heti. Muissa kunnissa ajanvarauksella pääsee jo uimaan. On vain järjestelyistä kiinni, että vastaavanlainen käytäntö saadaan toimimaan myös pääkaupunkiseudulla.

Turhautunut kuntoutuja

Julkaisemme kirjoituksen

poikkeuksellisesti nimimerkillä.

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Artikkeliin liittyviä aiheita

Football news:

Cavani has returned to training and is likely to play against Crystal Palace
Fabio Capello, Juventus played Rugby against the Port. Only Ronaldo and Chiesa can make a difference in this squad
Neymar: I posted how I was recovering from my injury, and I didn't get any messages saying, Wow, what a professional. No
Ole Gunnar Solscher: The work of the judges is very difficult and without additional pressure. We have to make their decisions
Joan Laporta: I'm sure Messi won't stay at Barca if I don't win the election. He gives the club 30% of revenue
Trent had idolized Gerrard since he was a kid, and he was in a fairy tale: he got Steven's care and the captain's armband. The story of a great relationship
Hazard's recovery from the injury is delayed. He probably won't play against Atletico on March 7