Finland

Lukijan mielipide | Savupiippuihin suodattimet pakollisiksi koteihin

Jo vuosia on puhuttu puu-uunien savukaasujen ympäristövaikutuksista ja ennakoitu puu-uunien kieltämistä – satojen tuhansien saunojen maassa. Emme aio luopua saunoistamme, hyvinvointimme keskeisestä elementistä. Jokin vaihtoehto varmaankin löytyy.

Jätevesiasetus saatiin aikaan sujuvasti, ja teollisuudessa savujen suodatus on arkipäivää ja itsestään selvää. Mutta missä viipyvät tavallisiin savupiippuihin asennettavat savukaasujen piensuodattimet? Luulisi, että sellaisia on jo keksitty ja kehitetty kaupalliseen tuotantoon sopiviksi. Nyt siis tarvittaisiinkin asetus, joka tekee kotitalouksille pakollisiksi puu-uuneihin asennettavat suodattimet. Niin voisimme jatkossakin lämmittää puusaunojamme ja takkojamme hyvällä omallatunnolla.

Marja-Sisko Paloneva

Vaasa

Lukijan mielipiteet ovat HS:n lukijoiden kirjoittamia puheenvuoroja, joita HS:n toimitus valikoi ja toimittaa. Voit jättää mielipidekirjoituksen tai tutustua kirjoitusten periaatteisiin osoitteessa www.hs.fi/kirjoitamielipidekirjoitus/.

Football news:

Burnley are not going to sell Tarkowski for less than 50 million pounds
Lester wants to rent Trincou at Barca with the obligation of ransom for 50 million pounds
Scott Parker: Fulham have a lot to progress. And I am happy about it
Manchester United are threatening to pull out of negotiations for Sancho if Borussia do not reduce the price from 120 million euros
Cesc about Casillas: You are a mirror to look into
Lone mascots are another symbol of the year
Casemiro: bale is the top 3 in the world at his best level. But we must admit that he is not in the best shape right now