Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Luonto | Kaspianmerellä kuolleiden uhan­alaisten hylkeiden määrä nousi 2 500:een

Tutkijat selvittävät yhä kaspianhylkeiden joukkokuoleman syytä.

Kuollut hylje Kaspianmeren rannikolla Venäjälle kuuluvassa Dagestanin tasavallassa lauantaina. Uhanalainen laji elää ainoastaan Kaspianmerellä. Kuva:  Reuters

Ainakin 2 500 uhanalaista kaspianhyljettä on löydetty kuolleena Venäjään kuuluvan Dagestanin rannikolla, paikallinen ympäristöministeriö sanoi.

Määrä on noussut sunnuntaista, jolloin kuolleita hylkeitä arvioitiin olleen noin 700.

Lue lisää: 700 uhanalaista hyljettä löydetty kuolleena Kaspianmereltä

Tutkijat selvittävät yhä hylkeiden kuolinsyytä, kertoo uutistoimisto AFP.

Venäjän luonnonviraston johtaja Svetlana Radionova kertoi Rossija-24 -televisiokanavan haastattelussa, että vuonna 2020 sattuneessa samankaltaisessa katastrofissa Dagestanin ja Azerbaidžanin rannikoille huuhtoutui noin 2 000 kuollutta hyljettä.

Viranomaiset ovat pitäneet aiemmin hylkeiden kuolinsyynä merenpohjasta vapautunutta kaasua, Radionova kertoi uutistoimisto AFP:n mukaan.

Ensimmäiset tutkimustulokset veden saastumisen mahdollisesta vaikutuksesta hylkeiden joukkokuolemaan saadaan loppuviikosta.

Ainoastaan Kaspianmerellä eläviä kaspianhylkeitä on asiantuntijoiden arvion mukaan nykyään noin 68 000. Vielä 1900-luvun alussa niitä oli yli miljoona.

Määrä on vähentynyt muun muassa saalistuksen ja saasteiden vuoksi.

Saasteet sekä ilmastonmuutoksen aiheuttama vedenpinnan lasku ovat uhkana myös monelle muulle Kaspianmerellä ja sen liepeillä asuvalle lajille.