Singaporelainen DBS on osoittanut taitonsa ja luotettavuutensa monta kertaa. Tästä syystä pankki onkin nimetty maailman parhaaksi pankiksi neljä vuotta peräkkäin.

Maine luottopankkina ei kuitenkaan pelasta sitä kaikilta ongelmilta.

The Register kertoo, että DBS joutui harvinaisen noloon tilanteeseen, kun sen it-palvelut kaatuivat kolmeksi päiväksi. Katkoksen seurauksena pankin asiakkaat eivät esimerkiksi päässeet lainkaan verkkotileihinsä käsiksi.

”Havaitsimme ongelman sisäänkirjautumispalvelimillamme, ja tästä syystä monet teistä eivät ole voineet kirjautua sisään. Me ja insinöörityötä tarjoavat yhteistyökumppanimme olemme työskennelleet kellon ympäri korjataksemme ongelman, ja palvelut saatiin palautettua toimintaan kahdelta aamulla. Ikävä kyllä sama ongelma toistui tänä aamuna, ja vaikka tilanne onkin vakavuusasteltaan lievempi kuin eilen, tiedämme, että monet teistä eivät pääse kirjautumaan palveluihimme”, DBS:n Singaporen johtaja Tse Koon sanoi.

Asiakkaat eivät ymmärrettävästi ole olleet tapahtumasta iloisia, etenkään kun laskujen karhuajia ei kiinnosta maksujen viivästymisen syyt.

Singaporen talousviranomainen MAS luonnollisesti kiinnostui DBS:n ongelmista. Se katsoo tämänkaltaisten häiriöiden olevan vakava haitta, joka vaatii läpikotaisen tutkinnan sekä suunnitelman korjaavista toimista. MAS harkitsee myös asiaan kuuluvia rangaistustoimia.