Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Maailman vanhin olympiaurheilija on kuollut

Entinen purjehtija Félix Sienra kuoli 107 vuoden iässä.

Kuvituskuva. Kuva:  Zuma / MVPhotos, Twitter

Maailman vanhin olympiaurheilija Félix Sienra on kuollut.

Hän nukkui levollisesti pois kunnioitettavassa 107 vuoden iässä.

– Hän irrotti kapteenin käsivarsinauhansa ja nousi laivasta, purjehtijan tytär Magdalena Sienra kertoi koskettavasti saksalaiselle Welt-lehdelle.

Sienra kilpaili purjehduksessa Lontoon olympialaisissa 1948. Hän sijoittui Firefly-luokan toisessa osakilpailussa toiseksi ja koko kilpailussa kuudenneksi.

Sienra purjehti vielä 100-vuotiaanakin syntymäpäivänään. Sen jälkeen hän ei enää purjehtinut, vaikka oli vielä seuraavina vuosina omien sanojensa mukaan hyvässä kunnossa.

Vanhan mestaripurjehtijan kuolemasta kertoi myös Uruguayn olympiakomitea Twitter-tilillään.

Sienra syntyi vuonna 1916. Hän muisteli taannoin Welt-lehden haastattelussa sitä, miten sai todistaa vuonna 1930 Uruguayn jalkapallon maailmanmestaruuskilpailujen finaalivoittoa. Hän kertoi juhlineensa kotimaansa historiallista MM-kultaa ystäviensä kanssa grillaten ja viiniä juoden.

– Se oli ensimmäinen ja viimeinen kerta, kun vedin kunnon kännit, purjehtija muisteli.

Hän saattoi olla viimeinen elossa ollut tuon mestaruuden todistanut ihminen.

Ammatiltaan Sienra oli lakimies, mutta hän myös teki pitkäjänteistä työtä maansa urheilun edistämiseksi. Hän toimi Uruguayn olympiakomitean pääjohtajana ja Uruguayn pursiseuran kommodorina.

Purjehtijan poismenon jälkeen vanhimman olympiaurheilijan titteliä kantaa nyt ranskalainen pituushyppääjä Yvonne Chabot-Curtet. Hän sijoittui Lontoon 1948 olympialaisissa kahdeksanneksi ja kilpaili myös Helsingin olympialaisissa 1952.

Chabot-Curtet täyttää 103 vuotta toukokuun 28. päivänä.