Finland

Maikkarilta lipsahti verkkoon hämmentävä video – Uutisankkuri Keijo Leppänen: ”Hanoista tulee vettä, kustakin”

MTV:n verkkosivuille ilmestyi hämmentävä video, joka päiväystietojen mukaan on ladattu sinne perjantaina 14. syyskuuta. Video on otsikoitu ”Sateet ja tulvat piinaavat Yhdysvaltoja pitkään”.

Videon alussa ei kuitenkaan käsitelty Yhdysvaltain säätä kuin nimeksi.

Videolla uutisankkurit Keijo Leppänen ja Aino Huilaja muun muassa harjoittelevat illan uutisia ja puhuvat henkilökohtaisista asioistaan.


Videon alkupuolella Huilaja kävelee kameran eteen. Hän kyykistyy, kurkistaa kameraan ja nauraa.

Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


– Hirmumyrskyjen etenemistä seurataan pelolla Amerikassa ja Aasiassa. Kansalaisaloite saa suomalaisilta kiitosta ja himosisustajat ovat nyt valloittaneet lastenhuoneet. Uutiset. Siellä ne kaikki yhdessä lastenhuoneessa, Huilaja sanoo ja ilveilee.

Pian hän kertoo saman pätkän uudelleen, mutta kujeilevalla äänensävyllä ja heiluttaen lopuksi kameraan. Ruutu pimenee.

– Hanoi on mukava paikka, mutta olen ollut siellä vain kerran ja se meni nopeasti ohi, Huilaja sanoo.

Leppänen alkaa muistella penkkareita.

– Muistan, kun ylempien luokkien oppilaat alkoivat juhlia lähtöään koulusta. Koulussa oli aina ne muutamat käsienpesualtaat ja niiden juomapaikat. Siihen oli kiinnitetty lappu, jonka teksti on syöpynyt ikuisesti mieleeni. Siinä luki: ”Hanoista tulee vettä, kustakin”, Leppänen kertoo.

Pian puheet siirtyvät studiossa olevaan häiritsevään penkkiin ja siihen, että Leppänen epäilee takkuavansa tänään tavallista enemmän.

– Se johtuu siitä, että olen puolipyörryksissä, Leppänen paljastaa.

Puheenaiheet poukkoilevat, ja videon loppuvaiheilla uutisankkurit harjoittelevat sitä, miten Florence-myrskyn nimi lausutaan.

– Lällälä lällällää, Huilaja sanoo.


Kummallinen video on yli kymmenen minuutin pituinen. Se on ilmeisesti ollut nähtävillä MTV:n verkkosivuilla perjantaista alkaen, mutta Ilta-Sanomien soitettua MTV:lle video lakkasi pian toimimasta.

Toimituspäällikkö Ilkka Ahtiainen MTV:ltä sanoo, että videon päätyminen verkkoon on ollut vahinko. Mitään palautetta videosta ei ole ehtinyt tulla ennen Ilta-Sanomien soittoa.

– Ilman muuta se on vahingossa päätynyt sinne. Se on niin sanottua valmistautumista lähetykseen. Ei ole tietenkään tarkoitus, että sellaiset päätyvät eetteriin, Ahtiainen kertoo.

– Nyt se on sieltä poistettu, hän toteaa.

Ahtiainen kertoo olleensa kuusi vuotta MTV:llä töissä, eikä hänen aikanaan ole aikaisemmin tapahtunut vastaavaa. Hän sanoo, että huomenna selvitetään, mistä videon päätyminen nettiin johtuu.

– Sen täytyy olla tekninen vika, koska kamerat käyvät ennen lähetystä, mutta lähetys päätyy verkkoon normaalisti vasta siitä lähtien, kun lähetys alkaa kello 22.00. Joku ajastusvirhe siinä on todennäköisesti käynyt, ja se pitää selvittää. Emme halua, että tällaista tapahtuu toistamiseen.

Maikkarilla on nähty tällä viikolla muutakin hämmentävää. Ilta-Sanomat uutisoi keskiviikkona siitä, että MTV:n Kymmenen uutisissa vilahti taustalla raju seksikohtaus:


Lue lisää:

Football news:

Thomas Tuchel: Atalanta is pressing and scoring a lot. PSG must play carefully
Barcelona have agreed with Lautaro, but the transfer depends on the sale of Coutinho
Mourinho about the Amazon documentary: I don't like the feeling that I'm in Big brother
Aguero will not have time to recover for the match with Real Madrid
Marcelo will miss the rest of the season in La Liga due to an adductor muscle injury
Telephone Interview, disinfection of the rails, the ban lifts. We checked-antivirus measures in the NPL really work (well, almost)
David De Gea: I hope to play 400 more games for Manchester United