Finland

Matkailu | Helsingin kaupunginvaltuusto linjasi: Rastilan leirintäalueen pitää säilyä leirintäalueena

Aiemmin on päätetty, että aluetta kehitetään sekä asuinalueena että kestävän matkailun alueena.

Telttailijoita Rastilan leirintäalueella elokuussa 2018.

Itä-Helsingin Rastilan leirintäalueen pitää palvella myös jatkossa leirintäalueena, linjasivat Helsingin kaupunginvaltuutetut valtuustokauden viimeisessä kokouksessaan keskiviikkona.

Tilanteen taustalla on, että leirintäalueelle on suunniteltu asuntorakentamista kaupunginvaltuuston viime vuoden lopulla hyväksymissä Vartiokylänlahden suunnitteluperiaatteissa. Niiden mukaan leirintäaluetta kehitetään sekä kartanoon kytkeytyvänä kestävän matkailun alueena että tulevaisuudessa asuinalueena noin 2000 asukkaalle.

Kaupunginhallitus oli aiemmin linjannut, että Rastilan leirintäalueen toimintoja voisi hajauttaa esimerkiksi niin, että toimintaa olisi myös Kivinokassa ja mahdollisesti myös Östersundomissa.

Valtuutetut päättivät kuitenkin keskiviikkona palauttaa tämän esityksen uudelleen virkamiehille valmisteluun sillä lähtökohdalla, että Rastilan leirintäaluetta pitää jatkossa kehittää nimenomaan matkailukäytössä.

Palautusehdotuksen teki perussuomalaisten Nuutti Hyttinen.

”Rastilan leirintäalue sijaitsee erittäin hyvien joukkoliikenneyhteyksien päässä ja mahdollistaa ekologisen matkailun Helsingissä: leirintäalueelta pääsee kaikkialle Helsinkiin kohtuullisessa ajassa käyttämällä metroa ja muita joukkoliikennevälineitä. Korvaavaa paikkaa, joka mahdollistaisi leirintäalueen käyttäjien yhteydet kaupungin eri osiin joukkoliikenteeseen tukeutuen, ei ole leirintäalueelle osoitettavissa”, palautusehdotuksessa sanotaan.

Palautusehdotus hyväksyttiin valtuustossa täpärästi: sitä kannattivat perussuomalaisten lisäksi demarit, vasemmistoliitto, keskusta, kristillisten ja sinisten valtuustoryhmä, Avoin puolue sekä osa kokoomuksen ja Rkp:n valtuutetuista.

Vihreät taas puolsivat kaupunginhallituksen linjaa toimintojen hajauttamisesta.

Palautusehdotus pohjasi Jape Lovénin (sd) ja 22 muun valtuutetun aiemmin laatimaan aloitteeseen, jossa vaadittiin, että kaupunki turvaa Rastilan leirintäalueen toiminnan jatkuvuuden Helsingissä sen sijaan, että alue kaavoitetaan asuntorakentamiseen.

”Festivaalivieraita ja erilaisia reissaajia riittää keskimäärin reilut 300 vuoden joka ikiselle päivälle. Leirintäalueella yövyttiin vuonna 2019 kaikkiaan 110 881 yöpymisvuorokautta, ja leirintäalueen liikevaihto on vuositasolla noin 1,5 miljoonaa euroa”, Lovén kirjoitti aloitteessaan.

Football news:

John Terry has left the coaching staff of Aston Villa
Samuel Eto'o: It was Messi who played with me, not me with him
Ronaldo arrived at the location of Juventus
Everton will compete with Arsenal and Tottenham for Correa from Lazio. He requested a transfer
Ronaldinho: I'm watching Milan, I hope they will continue to progress. I'm waiting for Monza in Serie A
Lautaro Martinez: Messi is the best player in the world. He is a model for everyone, we must learn from him
Manchester United and Real Madrid are close to an agreement on Varane. The defender will be paid 45-55 million euros