Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

McDonald’sin Tiktok-video hämmentää: Miksi hampurilainen tehdään ilman suojahanskoja?

Hampurilaisketju McDonald’sin Tiktok-palvelussa julkaisema video hampurilaisen valmistuksesta on herättänyt ihmetystä. Hampurilaista tekevällä työntekijällä ei ole käsissään kertakäyttöisiä suojahanskoja, kun hän käsittelee elintarvikkeita keittiössä.

Hampurilaisravintolaketjun viestintäjohtaja Heli Ryhänen kertoo, ettei videon näkymässä ole mitään poikkeuksellista.

– Yleinen suositus on, että mieluummin pestään kädet. Hanskoja tulee käyttää erityisesti, jos on haava tai vaikka laastari sormessa, eikä käsiä pysty sen vuoksi pesemään puhtaaksi, Ryhänen sanoo.

Hygieniasta huolehditaan tarkalla käsienpesulla. McDonald’s-ravintoloissa henkilökunnalle on ohjeet käsien oikeaoppisesta pesusta ja se opetetaan jokaiselle. Lisäksi ravintoloissa on käsienpesuseuranta: kukin merkkaa vuorolistaan ruksin jokaisesta käsienpesukerrastaan. Näin huolehditaan, että kädet tulee pestyä riittävän usein.

– Hanskaa pitää käyttää, kun kosketaan esimerkiksi raakaan lihaan. Silloin laitetaan hanska käteen, Ryhänen kertoo.

Hanskalla peitetyllä kädellä raaka liha siis nostetaan grilliin. Sen jälkeen hanskalla ei saa koskea muuhun, vaan se laitetaan roskikseen.

Ryhänen kertoo hanskojen käytön nousevan esiin ”aina silloin tällöin”. Hän muistuttaa, etteivät kokitkaan juuri ravintoloiden keittiöissä käytä hanskoja, vaan pesevät kätensä huolellisesti. Sama pätee myös McDonald’sin keittiön henkilökunnalla.