Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Michiganin ampujan vanhempia syytetään kuoleman­tuottamuksista – syyttäjä kertoi uusia kylmääviä tietoja päivän tapahtumista

Koulu oli ollut huolissaan ja useaan otteeseen yhteydessä 15-vuotiaan Ethan Crumbleyn vanhempiin.

Syyttäjä Karen McDonald kertoi tiedotustilaisuudessa olevansa vihainen siitä, että väkivallanteko tapahtui eikä sitä onnistuttu estämään.

Oaklandin aluesyyttäjä Karen McDonald kertoi perjantaina, että Michiganin epäillyn kouluampujan vanhempia vastaan on nostettu syytteet kuolemantuottamuksista, kertovat muun muassa ABC News ja CNN.

Heidän 15-vuotiasta poikaansa Ethan Crumbleytä syytetään neljästä murhasta ja seitsemästä murhan yrityksestä. Poikaa syytetään myös terroristirikoksesta.

Tekijä avasi tulen tiistaina koulupäivän aikana Oxford High Schoolissa. Uhreista neljä kuoli ja seitsemän haavoittui. Kuolonuhrien on kerrottu olevan 14–17-vuotiaita. Opettaja oli loukkaantuneiden joukossa.

– Ampuja oli se, joka meni yläkouluun ja veti liipaisimesta, mutta on myös muita ihmisiä, jotka myötävaikuttivat marraskuun 30. tapahtumiin. Aikomukseni on saattaa heidät vastuuseen, syyttäjä sanoi tiedotustilaisuudessa.

– Tunnen suunnatonta myötätuntoa ja empatiaa niitä vanhempia kohtaan, joiden lapsilla on vaikeuksia. En missään nimessä sano, että ampumistilanteen pitäisi aina johtaa rikossyytteeseen vanhempia vastaan, mutta tässä tapauksessa faktat ovat niin törkeitä, hän sanoi.

Hän kertoi, että kuolemat oltaisiin voitu estää yksinkertaisilla teoilla.

– Neljä lasta murhattiin ja seitsemän loukkaantui. Joten kyllä, mielestäni meidän kaikkien pitäisi olla hyvin vihaisia ja meidän pitäisi tarkastella erittäin tarkkaan, mikä tilanne on rikosoikeudellisen vastuun suhteen ja mitä aseenomistajilta edellytetään.

Oxfordilaiset nuoret kokoontuivat muistamaan ampumisen uhreja.

Syyttäjä kertoi tiedotustilaisuudessa uusia tietoja päivän kulusta.

Ethan Crumbleyn opettaja oli nähnyt aamulla hänen pöydällään paperilapun, johon oli piirretty puoliautomaattinen käsiase ja kirjoitettu teksti ”ajatukset eivät lopu, auta minua”. Lappuun oli piirretty myös luoti ja kirjoitettu ”verta kaikkialla”. Opettaja oli ottanut kuvan lapusta ja reagoinut siihen.

Pojan vanhemmat James ja Jennifer Crumbley kutsuttiin heti koululle, jossa heidän kanssaan keskusteltiin piirustuksesta.

Vanhemmat kieltäytyivät siitä, että poika olisi lähtenyt koulusta kesken päivän, joten he lähtivät koululta ilman poikaansa.

Syyttäjän mukaan vanhemmat olivat epäonnistuneet, kun he eivät kysyneet pojaltaan, onko hänellä asetta tai missä hänen aseensa oli. He eivät myöskään tarkastaneet, onko hänellä repussa asetta.

Poika palasi luokkahuoneeseensa. Puolenpäivän jälkeen hän alkoi syyttäjän mukaan ampua luokkatovereitaan.

Syyttäjä kertoi järkyttyneensä tapauksesta paitsi syyttäjänä myös äitinä ja alueen asukkaana.

– Ajatus siitä, että vanhempi voi lukea nuo sanat ja samaan aikaan tietää, että hänen pojallaan oli käytössään tappava ase, jonka hän antoi hänelle, on käsittämätön. Ja mielestäni rikollinen, hän sanoi.

Kouluampumisessa kuoli neljä koulun teini-ikäistä opiskelijaa.

Kun vanhemmat kuulivat kouluampumisesta uutisista, äiti lähetti pojalleen tekstiviestin ”Ethan, älä tee sitä”. Isä soitti hätäkeskukseen ja kertoi kotoa puuttuvan aseen sekä epäilevänsä, että perheen poika on tekijä.

Pojan epäillään ampuneen koulussa isänsä ostamalla puoliautomaattisella Sig Sauer -käsiaseella. Isä ja poika olivat olleet yhdessä neljä päivää aiemmin perjantaina ostamassa asetta.

Syyttäjän mukaan asetta oli pidetty lukitsemattomassa laatikossa vanhempien sängyn alla.

– Aseen omistaminen on oikeus, ja sen mukana tulee suuri vastuu, syyttäjä sanoi.

Ethan Crumbley oli jakanut sosiaaliseen mediaan kuvan aseesta. Äiti oli jakanut julkaisun omalla tilillään kirjoittaen, että poika ”testaa uutta joululahjaansa”.

Syyttäjä kertoi, että koululta oli otettu yhteyttä vanhempiin myös viikkoa aiemmin, kun poika oli hakenut verkosta tietoa ammuksista. Äiti ja poika olivat vaihtaneet viestejä asiaan liittyen. Syyttäjän mukaan yhdessä äidin lähettämistä viesteissä luki ”Lol, en ole sinulle vihainen, sinun täytyy vain oppia olemaan jäämättä kiinni”.

Vanhemmat eivät olleet vastanneet koulun lähettämään ääniviestiin eivätkä myöhemmin lähetettyyn asiaa käsittelevään sähköpostiin.

Koululle on tuotu suuri määrä kynttilöitä, kukkia ja muita muistoesineitä.

Poika pidätettiin koululla, eikä hän mediatietojen mukaan tehnyt vastarintaa. Piirikunnan sheriffin mukaan pojan vanhemmat ovat kieltäneet poikansa kuulustelemisen ja pyytäneet hänelle asianajajaa. Poika on ollut kuulusteluissa vaiti.

Epäilty ei vahingoittunut itse ampumisen ja pidätyksen yhteydessä. Poikaa pidetään tällä hetkellä nuorisovankilassa erityissellissä, jossa häntä valvotaan tiiviisti mahdollisen itsetuhoisuuden varalta.

Poikaa kuullaan oikeuden edessä seuraavan kerran 13. joulukuuta.