Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Mies raiskasi naisen ja hyväksikäytti lasta – poliisi teki inhottavan virheen

Helsingin hovioikeus on vahvistanut Sheihk Bamba Badjien käräjäoikeudelta saaman seksuaalirikostuomion pienin muutoksin. Badjie syyllistyi raiskaukseen, lapsen houkuttelemiseen seksuaalisiin tarkoituksiin ja törkeään lapsen seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Uhreja teoilla oli kaksi.

Hänet tuomittiin kahdeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi vankeuteen.

Badjie oli raiskannut aikuisen naisen tämän kotona Helsingissä kesäisen illanvieton yhteydessä. Hän lyöttäytyi naisen ja tämän ystävien seuraan puistossa. Kun ystävykset lähtivät naisen asunnolle, Badjie änkeytyi mukaan vedoten siihen, että on hänen syntymäpäivänsä.

Asunnolla istuttiin iltaa ja kuunneltiin musiikkia kovalla. Jossain vaiheessa mies kertoi haluavansa jutella naisen kanssa. Hän vei tämän väkisin naisen kämppiksen huoneeseen, jossa mies raiskasi naisen. Yhdyntä oli suojaamaton.

Nainen meni paniikkiin eikä häpeältään kyennyt huutamaan. Mies oli hänen päällään niin, ettei nainen kyennyt liikkumaan. Nainen oli sanonut, ettei halua seksiä.

Badjie kiisti teon, mutta oikeus katsoi raiskauksen tapahtuneen.

Tapasi reggaefestivaaleilla

Vuosi ennen raiskausta 31-vuotias Badjie oli tutustunut 13-vuotiaaseen tyttöön reggaefestivaaleilla Helsingin Alppipuistossa. He olivat vaihtaneet numeroita.

Sittemmin mies ja tyttö viestittelivät ja näkivätkin pariin otteeseen. Lopulta mies kutsui tytön luokseen Espooseen.

Badjie tarjosi asunnossaan tytölle alkoholia ja käytti tätä hyväkseen. Ensin kyse oli koskettelusta, mutta lopulta tapahtui yhdyntä, jotta tyttö ei halunnut.

Mies kiisti tapahtuneen oikeudessa. Hän väitti, ettei tyttö ikinä ollut hänen luonaan. Viestittelyn hän myönsi, mutta kertoi luulleensa tyttöä 17-vuotiaaksi.

Tässäkään tapauksessa oikeus ei uskonut miestä, vaan tuomitsi Badjien törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja lapsen houkuttelemisesta seksuaalisiin tarkoituksiin.

Moka kuulemisessa

Kun törkeän hyväksikäytön uhriksi joutunutta tyttöä kuultiin, poliisi teki virheen. Ensimmäisessä kuulemisessa tyttö kiisti edes tavanneensa Badjieta, kun häntä puhutti miespuolinen poliisi.

Käräjäoikeus huomautti, ettei kyseinen menettely ole asianmukaista.

–Tämän ikäiselle lapselle on yleisesti muutoinkin kiusallista puhua omaan seksuaalisuuteen liittyvistä asioista, saati sitten, että hän kykenisi niistä puhumaan vastakkaista sukupuolta olevalle aikuiselle henkilölle.

Myöhemmässä kuulemisessa tyttö sanoikin, ettei pystynyt kertomaan tapahtumista, koska ei halunnut puhua poliisimiehen kanssa. Toinen kuuleminen meni jo paremmin, mutta sen käyttäminen todisteena vaikeutui, koska sitä ei ”jostain selittämättömästä syystä videoitu”, kuten tapana on. Vasta kolmas kuuleminen meni moitteetta, mutta silloin tapahtumista oli kulunut vuosi.

Yhtä kaikki, käräjäoikeus katsoi että näyttö Badjien tuomitsemiseen riitti. Tämän vahvisti myös hovioikeus.

Vankeustuomionsa lisäksi Badjien pitää korvata tytölle kärsimyksestä 8 300 euroa ja naiselle 3500 euroa. Lisäksi hovioikeus määräsi miehen korvaamaan naiselle 3000 euroa tilapäisestä haitasta.