Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Mies suuteli 14-vuotiasta tyttöä totuus vai tehtävä -leikissä – neljä kuukautta ehdollista vankeutta

Mies tuomittiin lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hänet tuomittiin maksamaan tytölle tuhat euroa korvausta.

Mies suuteli asunnossaan 14-vuotiasta tyttöä suulle totuus vai tehtävä -leikissä. Mies oli tyttöä noin kymmenen vuotta vuotta vanhempi.

Helsingin käräjäoikeus tuomitsi vuonna 1993 syntyneen miehen lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä neljän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Mies tuomittiin maksamaan tytölle tuhat euroa korvausta aiheuttamastaan kärsimyksestä. Helsingin hovioikeus pysytti voimassa sekä rangaistuksen että korvaussumman.

Käräjäoikeuden mukaan ”14-vuotiaan tytön suutelemisen suulle on oikeuskäytännön valossa katsottava olevan laissa tarkoitetulla tavalla seksuaalisesti olennainen teko siitä huolimatta, että kysymys ei olisi niin sanotusta kielisuudelmasta tai vaikka suuteleminen liittyisi sinänsä leikkimieliseen peliin”.

Mies oli yksinäinen ja etsi tyttöystävää. Hän väitti, ettei tiennyt tytön olevan 14-vuotias.

Hovioikeuden mukaan menettely oli omiaan vahingoittamaan asianomistajan kehitystä.

Tyttö ei itse halunnut tulla esitutkinnassa kuulluksi. Oikeudessa kuultiin asunnolla ollutta toista tyttöä, joka kertoi tapahtumista asunnolla.

Tytöille oli tarjottu asunnossa alkoholia ja todistajan kertoman mukaan ilmoitettu, että heiltä halutaan seksiä.

Vuonna 1995 syntynyt mies tuomittiin myös 14-vuotiaaseen tyttöön kohdistuneesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä. Hän oli kosketellut tyttöä sukuelinten alueelta vaatteiden päältä. Käräjäoikeus tuomitsi hänelle seitsemän kuukautta ehdollista vankeutta. Tämä mies tuomittiin maksamaan tytölle 1 200 euroa korvausta aiheuttamastaan kärsimyksestä.

Käräjäoikeuden mukaan miesten oli ”kulttuuritaustastaan riippumatta täytynyt tietää, että seksuaalisessa kanssakäymisessä alle 16-vuotiaan kanssa oleminen on lapsen kehitystä varsin todennäköisesti vahingoittava hyväksikäyttörikos sen tapahtuessa edellä kerrotun kaltaisissa olosuhteissa eikä esimerkiksi samanikäisten välisessä seurustelusuhteessa”.

Miehillä ei ollut tekohetken tilanteessa aikaisempia vankeusrangaistuksia. Teot tapahtuivat vuonna 2018.