Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Mies tuomittiin useista lapsen seksuaalisista hyväksi­käytöistä – nuorin uhri 9-vuotias

Eteläkarjalaisella miehellä oli puhelimessaan arkaluontoisia kuvia ja videoita alaikäisistä tytöistä. Toiminta jatkui liki 2,5 vuoden ajan.

20-vuotias mies on nyt tuomittu käräjäoikeudessa muun muassa 12 eriasteisesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä 1 vuoden ja 6 kuukauden ehdolliseen vankeus­rangaistukseen ja 31 400:n euron kärsimyskorvauksiin tytöille.

Etelä-Karjalan käräjäoikeuden julkisen selosteen mukaan mies oli pyytänyt itselleen entuudestaan tuntemattomia 9–15-vuotiaita tyttöjä kavereikseen lasten ja nuorten suosimassa pikaviestipalvelussa Snapchatissa.

Keskustelujen edetessä mies oli pyytänyt tyttöjä lähettämään itsestään kuvia, myös alastonkuvia. Näitä tytöt olivat miehelle myös lähettäneet.

Lisäksi mies pyysi tytöiltä videoita. Joillekin tytöille mies oli lähettänyt kuvia omasta sukuelimestään sekä videoita masturboinnista.

Yhden tytön kanssa mies oli sopinut tapaamisen tämän kotona. Mies oli kuitenkin poistunut heti paikalta.

Mies ei muuten ollut tekemisissä tyttöjen kanssa kuin Snapchatin välityksellä.

Mies ei ollut uhkaillut, lahjonut tai muutoin painostanut tyttöjä lähettämään intiimikuvia ja videoita. Hän ei ollut myöskään jakanut materiaalia kenellekään.

Toiminta oli alkanut, kun mies oli ollut 17-vuotias, ja kestänyt lähes 2,5 vuotta. Hänellä ei ole aikaisempaa rikoshistoriaa.

Mies tunnusti teot pääsääntöisesti kokonaisuudessaan.

Käräjäoikeus on tuominnut miehen yhdeksästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä nuorena henkilönä, kahdesta lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä osittain nuorena henkilönä ja yhdestä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä.

Lisäksi oikeus on lukenut miehen syntilistalle yhden lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksen, yhdeksän sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidon osittain nuorena henkilönä sekä kahden sukupuolisiveellisyyttä loukkaavan lasta esittävän kuvan hallussapidon.

Syytteen törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä oikeus on hylännyt.

Käräjäoikeus on langettanut miehelle 1 vuoden ja 6 kuukauden ehdollisen vankeusrangaistuksen ja sen ohessa 90 tuntia yhdyskuntapalvelua.

Oikeus on velvoittanut tuomitun korvaamaan tytöille aiheuttamastaan kärsimyksestä yhteensä 31 400 euroa. Lisäksi miehen on maksettava oikeudenkäyntikuluja yhteensä 35 755 euroa.

Etelä-Karjalan käräjäoikeuden tuomio ei ole lainvoimainen. Siitä voi valittaa Itä-Suomen hovioikeuteen.