Finland

Miniä ja anoppi viihtyvät kämppäkavereina lentopallon MM-reissulla: ”En voisi toivoa parempaa anoppia” – ”Älä hemputti”

Varna

Miniä ja anoppi ei ole ehkä kaikkein tyypillisin parivaljakko lähtemään yhdessä reissuun ulkomaille.

Ira Virtanen ja Paula Sinkkonen ovat toisilleen miniä ja anoppi, ja he viihtyvät mainiosti keskenään lentopallon MM-kisoissa Bulgarian Varnassa.

”Paula on maailman paras anoppi”, Virtanen sanoo ja katsoo lämpimästi Sinkkosta.

”Älä hemputti”, Sinkkonen myhäilee spontaanisti.


Mainos (Teksti jatkuu alla)

Mainos päättyy


”Joka päivä Paula sanoo minusta jotain kaunista. En voisi toivoa parempaa anoppia. On huikeaa, että on näin lämmin, ystävällinen, välittävä ja kannustava anoppi”, Virtanen lisää.

Kaksikko ei ole suinkaan ensimmäistä kertaa reissussa. Ensimmäinen yhteinen matka tehtiin Puolan EM-kisoihin viime vuonna. Kotimaassakin he ovat yhdessä olleet kannustamassa Suomen miesten maajoukkuetta.

Itse asiassa he ovat ensimmäisen kerran tavanneet toisensa lentopallokatsomossa. Silloin kyseessä oli kotimaan liigan ottelu Tampereella.

Niin, heillä on yhteinen hyvä syy – luonnollinen, kuten Virtanen sanoo – lähteä kauemmaksikin kannustamaan Suomen miesten maajoukkuetta.

Suomen keskitorjuja Sauli Sinkkonen on Virtasen avopuoliso ja Sinkkosen poika.

Varnassa Virtanen ja Sinkkonen asuvat Airbnb-palvelun kautta vuokratussa asunnossa rauhallisella alueella runsaan puolen kilometrin päässä MM-hallilta, jonka juhlallinen nimi on Kulttuuri- ja urheilupalatsi.


Katsomoon sonnustautumisessa kaksikko noudattaa verrattain maltillista linjaa. Kummallakin on päällä Sauli Sinkkosen pelinumerolla 11 varustettu pelipaita ja mukana pienempää tilpehööriä Suomen lippuineen.

”Mutta peruukkilinjalle emme ole lähteneet”, he nauravat.

Kaavaan kuuluu, että katsomossa pitää olla siinä vaiheessa, kun pelaajat saapuvat areenalle puoli tuntia ennen ottelun alkua.

”Tiedetään sen merkitsevän pelaajille paljon, että katsomossa on jo silloin valmiiksi pöhinää ja ääntä. Meillä on Saulin kanssa sellainen tapa, että hän etsii minut katseella sieltä heti tullessaan kentälle. Ilmeestä huomaan, että hän on bongannut minut. Sen jälkeen ei ole enää kontaktia, vaan sitten pelataan.”

Pelin jälkeen on toki mahdollisuus lyhyeen tapaamiseen.

”Se on suukko kentän laidalla, ja muuten ei näillä kisareissuilla nähdä. Me ei käydä hotellilla eikä tavata vapaa-ajalla. Ollaan tultu katsomaan Saulia kentällä ja kannustamaan”, Virtanen kertoo.

Paula Sinkkonen myöntää, että poikaa olisi mukava nähdä enemmän, koska suurimman osan vuotta tämä pelaa ulkomailla, viime vuosina Belgian ja Ranskan liigoissa.

”Pelin jälkeen voi pari sanaa sanoa, ja sitten niitä syystäkin jo hoputetaan.”

Virtasen mukaan hänen puolisonsa ei halua, että katsomosta huudetaan nimellä tyyliin Hyvä Sauli!

”Minulla on tietyt rituaalit, että hänen syöttäessään en taputa vaan olen sormet ristissä, menen pienelle sykkerölle ja itsekseni puhun, että hyvä rakas, hyvä rakas. Muuten kannustetaan joukkuetta.”

”Sauli on joskus sanonut, että hän ei ole keltään saanut sellaista tukea kuin sinulta”, huomauttaa Sinkkonen, joka toimii Sastamalassa päiväkodin johtajana ja säästi osan kesälomastaan MM-matkaa varten.


Sauli Sinkkosen päätyminen lento­palloilijaksi on perheen perintöä, kun molemmat vanhemmat ovat pelanneet kansallisella tasolla.

Virtasella on SM-tason kilpaurheilutaustaa joukkuevoimistelusta.

Miltä tuntuu olla katsomassa huipputason ottelua, jossa kentällä on itselle hyvin läheinen ja tärkeä ihminen?

”Hyvältä se tuntuu tietysti, voi olla ylpeä. Kun alkaa kansallislaulu, tulee sellainen liikuttunut ylpeyden tunne. Totta kai haluaa, että oma poika onnistuu. Jännittää sitä, vaikka toki jännittää koko Suomen joukkuetta”, Paula Sinkkonen sanoo.

”Totta kai toivoo rakkaalle ihmiselle, että hän voi olla tyytyväinen itseensä. Tietenkin toivoo, ettei tule mitään loukkaantumisia. Kun on isoja miehiä rivissä verkolla, ja kun he ottavat vauhtia ja hyppäävät, voi tapahtua monenlaista”, Ira Virtanen sanoo.

Sinkkosen mukaan oli itsestäänselvyys lähteä kisoihin.

”Katsomossa on niin mahtava tunnelma ja me-henki, kun saa huutaa ja kannustaa. Mukana on paljon tuttuja kotiseudulta ja pelaajissakin”, sanoo Sinkkonen, joka on kisoissa liikkunut myös poikansa kummien kanssa.

Suomen joukkueen passarin Eemi Tervaportin äiti on ollut Paula Sinkkosen pelikaveri ja Sauli Sinkkosen ensimmäinen valmentaja.

Sauli Sinkkosen alkavan kauden työpaikkaa ei ole vielä julkistettu.

Virtanen myöntää nauraen, että häntäkin kutkuttaa pelaajan ja manageri Nisse Huttusen tekemä rekrytointiprosessi

”Me emme kerro edes suvulle, ennen kuin asia on ihan varma.”

Virtasen työnteon puolesta ei ole suurta merkitystä, missä maassa pariskunta asuu seuraavaksi.

Virtanen on tohtoriksi väitellyt vuorovaikutussuhteiden ja viestinnän tutkija sekä viestintäkoulutusyrittäjä.

”Se on ihannetilanne, koska minulla on useammaksi vuodeksi taattua apurahakautta ja mielenkiintoisia projekteja, joita voin tehdä läppärin kanssa missä vain”, sanoo Virtanen, joka Varnassakin on tehnyt päivittäin töitä.


Football news:

10 years of Suarez's great save: hand saved Uruguay at the 2010 world Cup
Sane signed a contract with Bayern until 2025 (Fabrizio Romano)
Thorgan Hazard will be number 10 for Borussia next season
Simeone on Griezmann's playing time: at Atletico, 3 minutes is very important. We lost the Champions League final like that
Griezmann looks like a parody of himself. Ex-coach of Sociedad about Antoine in Barca
Hakimi spent the super season in Dortmund, belonged to Real Madrid, and ended up at Inter
Undress and have dinner with us. Karembeu about how the players of Real Madrid joked Casillas