Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ministeri Kaikkonen patisteli Suomen puolustus­­teollisuutta tehostamaan apua Ukrainalle

Kaikkonen on aiemmin syytellyt puolustusteollisuutta hitaasta reagoinnista Ukrainan sodan aiheuttamiin toimitustarpeisiin.

Puolustusministeri Antti Kaikkonen tiedotustilaisuudessa syyskuun lopulla. Kuva:  Seppo Kärki

Puolustusministeri Antti Kaikkonen (kesk) tapasi maanantaina Suomen puolustusteollisuuden edustajia Helsingissä. Puolustusministeriön tiedotteen mukaan Kaikkonen painotti Ukrainan tarvitsevan kiireisesti lisää apua ja epäili tarpeen jatkuvan vielä pitkään.

Tapaaminen järjestettiin Kaikkosen aloitteesta ja siihen osallistui tiedotteen mukaan puolustushallinnon, puolustusteollisuuden sekä puolustus- ja ilmailuteollisuuden etujärjestön PIA ry:n edustajia. Kaikkonen katsoo tapaamisen olleen tarpeellinen ja hyödyllinen.

– Hyvä yhteistyö puolustusteollisuutemme kanssa on erittäin tärkeää sekä Ukrainan puolustusmateriaaliavun että kotimaisen puolustuksemme kehittämisen kannalta, Kaikkonen toteaa tiedotteessa.

Syyskuun alkupuolella Kaikkonen valitti puolustusteollisuuden reagoineen Ukrainan sodasta kumpuaviin tarpeisiin valitettavan hitaasti. Hän toivoi alan tuotantokapasiteetin nousevan ja totesi, että sille löytyisi sekä rahoitus että poliittinen tuki.

– Valmista materiaalia on hyllyissä aika vähän. Puolustustarvikkeet ovat tyypillisesti tilaustarvikkeita. Niiden tuotantoon saaminen kestää usein pitkiä aikoja – saatikka sitten niiden saaminen Ukrainaan, Kaikkonen lausui.

– Olisi hieman helpompi antaa puolustusmateriaalia Ukrainaan, jos oma tuotanto olisi sitä kohtuullisella aikavälillä paikkaamassa.

Lue lisää: Puolustusministeri Kaikkonen nosti esiin Ukrainalle annettavaa ase­apua uhkaavan kiperän ongelman