Finland

Ministeriö ei ole vielä päättänyt turvautua korona­teksti­viestiin – eri puolille maata lähtevän viestin sisältö ”hyvä kysymys”

Ministeriö ei ole vielä päättänyt turvautua korona­teksti­viestiin – eri puolille maata lähtevän viestin sisältö ”hyvä kysymys”

Valtiovalta viestitti tekstiviestillä aiemmin Uudenmaan sulkeutumisesta. Ministeriön viestintäjohtajan mukaan koronatiedotusta tarkastellaan kokonaisuutena.

Sosiaali- ja terveysministeriön STM:n kyltti Helsingissä 25. helmikuuta 2020.­

Sosiaali- ja terveysministeriö ei ole ainakaan toistaiseksi päättänyt lähettää suomalaisille tekstiviestiä koronatilanteen vakavuuden vuoksi, kertoo ministeriön viestintäjohtaja Vivikka Richt.

Richt kertoo STT:lle maanantaina iltapäivällä, että ministeriö pohtii viestinnän kokonaisuutta, ja mahdollisuus tekstiviestin lähettämiseen on vain yksi osa tätä kokonaisuutta. Hänen mukaansa ministeriö seuraa tilannetta eri viestintätoimien käytöstä päivittäin.

Mahdollisuus tekstiviestin käyttöön on Richtin mukaan yksi toimi, ja se on ministeriön suunnitelmissa.

– Emme odottele, miten toimenpiteet alkavat purra, vaan millaista vahvistusta viestintään tarvitaan valtakunnallisesti, Richt sanoo.

Richtin mukaan olisi hyvä kysymys, mitä viesti pitäisi sisällään, sillä tautitilanne vaihtelee eri puolilla maata.

Hän korostaa, että viestintää tehdään vahvasti valtakunnallisesti ja paikallisesti: kunnat viestivät omille asukkailleen ja sairaanhoitopiirit isommille alueille.

– Terveyden ja hyvinvoinnin laitos tekee erittäin vahvaa yhteistyötä ministeriön kanssa. Siellä mennään eteenpäin kansalaiskampanjoiden kanssa. Teemme myös ajankohtaista tiedoteviestintää, ja olemme somessa läsnä. Meillä on yhteistyötä alueiden, sairaanhoitopiirien ja kuntien kanssa. Puhumme laajasta, kattavasta kokonaisuudesta.

Iltalehti kertoi viikonloppuna, että ministeriössä oli valmisteltu koronatilanteen nopean huonontumisen vuoksi tekstiviestin lähettämistä kaikkiin suomalaisiin kännykkäliittymiin. Valtiovalta on käyttänyt tekstiviestimahdollisuutta koronakriisin aikana kaksi kertaa aiemmin: Uudenmaan sulkemisen yhteydessä ja kun suomalaisia oli yhä huomattava määrä ulkomailla.

Football news:

Coach Istanbul Webo on the scandal: Tuchel did not show solidarity. I am furious, I was discriminated against
Barcelona did not pay the players for six months in December, although they took out a loan. The club promises payments in February
Messi is in Barca's bid for the Cup game with Rayo Vallecano. Dest will not play due to muscle problems
Gerrard on Lampard's resignation: Chelsea have a history in this matter, so no surprises
Golovin about the nickname Tsar: Nothing more than a joke. This is necessary for the media and fans, but I am a football player
David De Gea: I try to be a leader for Manchester United. I have the experience of winning big titles here
It feels like we've been working together for 10 years! Chelsea stars say goodbye to Lampard