Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

MM-tuomio: Kokiko Saksa oikeusmurhan? Tästä tilanteesta puhutaan vielä pitkään

Ilta-Sanomien raati perkasi torstain MM-tapahtumat läpi

Lohkot E ja F lyötiin kansiin torstaina, eikä yllätyksiltä vältytty. Japani ja Espanja etenivät jatkoon E-lohkosta, Marokko ja Kroatia F-lohkosta. Belgian ja Saksan turnaukset päättyivät mahalaskuihin.

Ilta-Sanomien raadissa illan antia tuomitsivat toimittajat Jaakko Tiira, Juha Kanerva ja Aki-Petteri Pulkkinen.

Jaakko Tiira

Tähti

Kroatia on vanha, mutta puolustuslinjassa säihkyy todellinen timantti. Josko Gvardiol, 20, pelasi fantastisen ottelun Belgiaa vastaan. Ketterä toppari ehtii joka paikkaan. Paketin kruunaa loistavat pallolliset taidot. Neljän vuoden päästä kroaatti saattaa hyvinkin olla planeetan paras toppari.

Puheenaihe

Kävikö pallo yli? Foliohatut saivat Japanin jatkoon siivittäneestä voittomaalista tykinruokaa. Esimerkiksi: oliko tämä Fifan kosto avausottelun mielenilmauksesta? Kaiketi teknologia teki tehtävänsä ja auttoi linjaamaan oikean tuomion. Varmaa on, että tästä parranpärinää riittää – ainakin Saksassa. Maa juhli maailmanmestaruutta 2014 mutta on jäänyt sen jälkeen nyt kahdesti putkeen alkulohkoon.

Pari sekuntia tämän kuvan jälkeen Japani teki voittomaalin. Kuva:  Giuseppe Cacace / AFP

Tyyli

Amerikan mantereella herkutellaan persoonallisilla etunimillä. Ecuadorilainen Djorkaeff Reasco pääsi Qatarissa tapaamaan ranskalaislegenda Youri Djorkaeffia. Liekkö Venäjän ensimmäinen presidentti Boris Jeltsin tuulettanut pilven reunalla Costa Rican Yeltsin Tejedan maalia Saksan verkkoon?

Kuva:  Raul Arboleda / AFP

Moka

Belgia pelasi hyvin Kroatiaa vastaan, mutta tuhri paikkansa. Projekti ajettiin yliajalle. Uusi polvi ei ole vanhan veroinen, mutta moni nuori on painellut ehtyneiden veteraanien ohi. Maailman parhaan keskikenttäpelaajan Kevin De Bruynen ympärille olisi voinut rakentaa, mutta Roberto Martinez jäätyi.

Yllätys

Marokko voitti F-lohkon seitsemällä pisteellä vaikka sen maaliodottama jäi jokaisessa pelissä vastustajaa pienemmäksi. ”Atlaksen leijonat” iski neljä maalia 1,35 xG-lukemalla ja päästi yhden (oma maali) 2,77 odottamalla. Vastaavanlaisella tehokkuudella – ja onnella – voi mennä pitkälle.

Juha Kanerva

Tähti

Costa Rican ja Saksan välisessä ottelussa tehtiin historiaa, kun Stéphanie Frappartista tuli ensimmäinen miesten MM-kisojen ottelun viheltänyt naiserotuomari. Ranskalainen selvisi tehtävästään puhtain paperein, mutta apuna oli toki laaja taustajoukko, joka tarkisti tiukkoja paikkoja VAR-huoneessa.

Kuva:  ANNEGRET HILSE / Reuters

Puheenaihe

Marokosta tuli toinen Afrikan maa, joka on voittanut MM-kisoissa alkulohkonsa. Nigeria pystyi samaan kesällä 1998. Ei ihme, että Uefan kanssa riitelevä Fifan puheenjohtaja Gianni Infantino myhäili lehtereillä torstain alkuillan otteluiden aikana. Mitä heikompi Eurooppa, sitä vahvempi Infantinon Fifa.

Tyyli

Saksan Serge Gnabry oli vaihtanut hiustyyliä ratkaisuotteluunsa. Poninhäntä-look näytti toimivan Bayern Münchenin hyökkääjän iskiessä germaanit johtoon pikamaalillaan. Kun saksalaiset sössivät jatkopaikan, Gnabryn tukka nousi pystyyn. Samoin kuin Saksan tie turnauksessa.

Moka

Eden Hazard oli pelaaja, jonka johdolla Belgian odotettiin valtaavan mestaruuksia 2010-luvulla. Venäjän kisoissa 2018 ”Punaiset paholaiset” ylsi välieriin, mutta sen jälkeen suunta on kääntynyt, eikä Roberto Martinezin valmentama miehistö ole kyennyt ulosmittaamaan potentiaaliaan arvokisoissa.

Kuva:  Virginie Lefour / ZUMA

Yllätys

Belgian pääministeri Alexander De Croo ilmoitti hyvissä ajoin, että hän saattaa matkustaa Dohaan, mikäli maajoukkue etenee neljän parhaan joukkoon. Torstain mahalaskun jälkeen De Croon ei tarvitse pakata laukkuaan eikä miettiä, mennäkö vai eikö mennä Qatariin.

Aki-Petteri Pulkkinen

Tähti

Japani tuskin voittaa MM-kultaa, mutta jos jollekin sen soisi selvästi enemmän kuin muille, niin heille. Vaikka Japanin joukkue on laadukas, tuskin kukaan uskoi mihinkään muuhun kuin Saksan ja Espanjan jatkopaikkaan. Siis oikeasti uskoi. Aivan huikea tarina, huikea!

Puheenaihe

Hei, Romelu Lukaku, ethän sä nyt vaan voi kuolemanpelissä tuhria noita maalintekopaikkoja. Sama miten kauan olet ollut loukkaantuneena ennen turnausta tai kuinka huono pelituntuma on. Yhden, jopa toisen sössimisen voi antaa anteeksi, mutta ei tuota määrää.

Lukaku ei onnistunut viemään joukkuettaan jatkoon tästä paikasta. Kuva:  ALBERT GEA / Reuters

Tyyli

Jatketaan yllättäjä Japanin hehkuttamista. Tällä kertaa jaetaan ruusuja katsomoon. Japanin fanit itkivät, kun joukkue teki 2–1-maalin Espanjan verkkoon. Jos tv:n olisi laittanut juuri tässä kohtaa päälle, ei voisi olla varma, kumpi oikein onnistui maalinteossa. Mahtavaa, että urheilu sai aikuiset ihmiset vetistelemään, sytyn!

Moka

Kertoiko kukaan Saksalle, että siellä on arvokisat käynnissä? Viime vuosikymmenellä MM-kultaa voittanut mahtimaa jäi tylysti ulos jatkopeleistä. Fiasko oli valmis, kun heittopussiksi povattu Costa Rica oli jättää vuoden 2014 maailmanmestarit jopa lohkon jumboksi.

Yllätys

Tietysti Marokko pyyhkii lattiaa Fifa-rankingin kakkosjoukkue Belgialla ja rankingin 12. Kroatialla – kuinkas muutenkaan? Kroatia toki voitti Marokon (22.) alkulohkossa, mutta silti toinen lohkon altavastaajista porskutti lohkovoittoon. Tämä alleviivaa kuitenkin Kroatian ja Belgian yskähtelyä, ei välttämättä Marokon hyvyyttä, vaikkakin he ovat olleet pirteitä.