Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Muistatko supersuositun Okalinnut-sarjan? Sen tähti Rachel Ward haukuttiin roolisuorituksestaan – yksi asia muutti kohtalon

Rachel Ward tuli tunnetuksi 1980-luvun supersuositusta sarjasta Okalinnut, mutta hän katkeroitui saamastaan kritiikistä. Traaginen sukupolvisaaga löytyy nyt Elisa Viihde Viaplaysta.

Rachel Ward näyttelee Okalinnuissa Meggie Clearya, joka on rakastanut Ralphia (Richard Chamberlain) lapsesta asti.

Pöly nousee pyörteiksi takamaiden hiekkatiellä, kun katolinen pappi ajaa autollaan kohti Droghedan isoa lammastilaa vuonna 1920. Hän on irlantilainen Ralph de Bricassart, joka on komennettu työhön kauas Australiaan kyseenalaistettuaan piispan opit kotipuolessa.

Onneksi seurakunta uudessa kotimaassa on hyvin vastaanottavainen, varsinkin tilan rikas valtiatar, noin 65-vuotias Mary Carson. Hän kutsuu papin tuon tuosta luokseen ja houkuttelee häntä pauloihinsa lupailemalla isoa perintöä.

Mary toivoo, että häntä paljon nuorempi Ralph unohtaisi hänen kanssaan siveyslupauksensa ja muistaisi olevansa mies.

Droghedan lammastilan omistaja Mary Carson (Barbara Stanwyck ) kietoo komean Ralph de Bricassartin pauloihinsa omaisuudellaan.

Asiat muuttuvat, kun tilan töihin tarvitaan lisää väkeä, ja Mary kutsuu köyhän veljensä Paddy Clearyn poikineen Uudesta-Seelannista Australiaan. Mukana tulevat Paddyn vaimo ja pieni Meggie-tytär – jolle syntyy heti ensisilmäyksellä erityinen suhde Ralph-pappiin.

Perheensä tylysti kohtelema tyttö saa papista suojelijan, mutta ystävyyssuhde muuttuu monimutkaiseksi ajan myötä. Meggie kasvaa aikuiseksi, ja naisen ja miehen välinen vetovoima astuu mukaan kuvioihin.

Tästä alkaa lumoava Okalinnut-sarja (The Thorn Birds), joka valmistui vuona 1983. Se perustuu australialaisen Colleen McCulloughin vuonna 1977 julkaistuun samannimiseen romaaniin, joka kuvaa Clearyn perheen elämää Drogheda-lammastilalla kolmen sukupolven verran.

Järkälemäisestä romaanista tuli bestseller. Myös kauniisti kuvatusta ja haikeasta tv-sarjasta tuli valtava menestys. Draama voitti kuusi Emmyä, neljä Golden Globea ja tukun muita palkintoja.

Daryl Duken ohjaamassa sarjassa on neljä jaksoa, joista ensimmäinen ja viimeinen kestävät noin 2 tuntia 20 minuuttia ja keskimmäisetkin ovat elokuvan mittaisia puolentoista tunnin kestollaan.

Pääroolissa Meggie Clearyna on Rachel Ward, jolle Okalinnut oli tie suureen kuuluisuuteen. Vastanäyttelijänä eli Ralph de Bricassartina on tuon ajan todellinen supertähti Richard Chamberlain, joka tunnettiin kaikkialla päärooleistaan Tohtori Kildrade -tv-sarjassa (1961–1966) sekä Shogun – voittamaton -sarjassa (1980).

Myös muissa rooleissa nähdään tunnettuja kasvoja. Mary Carsonia esittävä Barbara Stanwyck oli Hollywoodin kulta-ajan legenda. Hänen tähtensä loisti kirkkaana 1930–40-lukujen elokuvissa ja myöhempinä aikoina muun muassa 1980-luvun sarjoissa Dynastia sekä Colbyt.

Bryan Brown on sarjassa Meggien puoliso Luke. Pari meni oikeastikin naimisiin.

Meggien lyhytaikaisena aviomiehenä Luke O’Neillinä on Bryan Brown, jonka meriittilistalla oli jo elokuva Kunnian kentät (1980). Muita isoja nimiä ovat esimerkiksi Christopher Plummer (arkkipiispa), Jean Simmons (Meggien äiti) ja Mare Winningham (aikuisen Meggien tytär).

Vaikka Okalinnut oli maailmanlaajuisesti suosittu, Meggie Cleary -roolityö ei saanut hyviä arvosteluja. Rachel Ward itse muisteli vuonna 2012, että hänet haukuttiin pataluhaksi. Hän lopetti näyttelemisen lähes kokonaan sen jälkeen.

– Minut teurastettiin. Se otti sydämestä. En koskaan oikein saanut koottuani itseäni, Ward kuvaili traagisia tunteitaan The Hollywood Reporterin mukaan 2012.

Hänen mielestään näyttelijällä pitää toki olla jonkin verran lahjoja, mutta vielä paljon enemmän sisua, jotta pystyisi luoman uran esiintyvänä taiteilijana.

– Mielestäni tarvitaan sellaista itsetuntoa, jota minulla ei ollut. Olen otettu, että sain olla osa Okalintuja, mutta en halunnut enää toista samanlaista kokemusta, Ward lausui.

Rachel Ward muisteli myöhemmin, että sarjan kritiikit loukkasivat häntä pahasti. Yleisö kuitenkin rakasti Okalintuja ja sen hahmoja.

Yksi asia sarjan kuvauksissa meni kuitenkin niin kuin piti ja toi jotain ihanaa tullessaan. Rachel Ward rakastui Bryan Browniin, joka näyttelee Meggien aviomiestä. Okalinnuissa parin tarina ei pääty onnellisesti, mutta tosielämässä kaksikko on ollut naimisissa sarjan ilmestymisestä asti.

Englannista kotoisin oleva Rachel Ward muutti miehensä kotimaahan Australiaan. Nykyään 64-vuotias tähti on ohjaaja sekä käsikirjoittaja. Hän näyttelee vain satunnaisesti.

Ward ja Brown saivat kolme lasta, joista Matilda Brown, 34, on myös näyttelijä, käsikirjoittaja ja ohjaaja.

Okalintujen sukutarina kiteytyy Meggien vaiheisiin. Hän tunnustaa rakkautensa papille, jota kuitenkin vetävät puoleensa Maryn hänelle perinnöksi jättämä valtava omaisuus ja myöhemmin Rooman Vatikaani.

Meggie on onneton lyhyessä avioliitossaan Luken kanssa, mutta lapsen hän saa, kapinalliseksi kasvavan tyttären.

Naisen ja miehen keskinäinen vetovoima käy ylivoimaiseksi Meggielle ja Ralphille. Seurauksia ei kumpikaan osaa aavistaa.

Myöhemmin myös rakkaus Ralphin kanssa saa täyttymyksensä, ja poikalapsi syntyy.

Kaikesta seuraa syyllisyyden ja onnettomuuksien kierre, josta Meggien ja Ralphin on kamppailtava vapauteen.

Okalinnut, Elisa Viihde Viaplay