Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Musiikki | Tampereen pianokilpailun voittaja oli nyt paras myös Tallinnan pianokilpailussa

Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa opiskeleva David Munk-Nielsen voitti jälleen pianokilpailun.

David Munk-NIelsen Tallinnan pianokilpailun finaalissa. Kuvakaappaus kilpailun Youtube-kanavalta.

Tampereen pianokilpailun syyskuussa voittanut tanskalainen David Munk-Nielsen voitti nyt Tallinnan kansainvälisen pianokilpailun ja 10 000 euroa. Toiseksi tuli Théotime Gillot ja kolmanneksi Misora Ozaki.

Munk-Nielsenin voitto varmistui finaalissa, jossa hän soitti solistina Johannes Brahmsin toisen pianokonserton.

Aiemmin hän on kerännyt voittoja ja muita palkintosijoja myös erilaisista kilpailuista Saksassa, Liettuassa ja Tanskassa.

Vuonna 1998 syntynyt Munk-Nielsen opiskelee viidettä vuotta Taideyliopiston Sibelius-Akatemiassa professori Erik T. Tawaststjernan johdolla.

”Valmistun maisteriksi ehkä vuoden tai puolentoista kuluttua”, voittaja kaavailee Helsingin Sanomien puhelinhaastattelussa.

Tallinnaan hän lähti jotta saisi lisää esiintymiskokemusta Tampereen voiton jälkeen.

”Tampere oli päätavoite mutta niin suuri osa ohjelmistosta kävi myös Tallinnaan, että olisi ollut tuhlausta jättää tämä tilaisuus käyttämättä.”

Voitto Tampereella toi Munk-Nielsenille joitakin kiinnostavia konserttikutsuja ja Tallinnan-voitto täyttänee kalenteria pian lisää. Sen sijaan kilpailemisessa hän aikoo pitää hetken tauon.

”Täytyy ehtiä olla ihminenkin välillä”, hän hymähtää.

”Kansainvälinen Maj Lind -pianokilpailu järjestetään kuitenkin syksyllä 2022 Helsingissä ja siihen voisi olla luontevaa osallistua, koska opiskelen ja asun täällä.”

Voit palata Tallinnan finaalitunnelmiin tästä linkistä tai oheisesta upotuksesta. Voittoisa finaaliesitys alkaa 69 minuutin kohdalta.

Artikkeliin liittyviä aiheita