Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Näillä keinoilla sähköautoilija säästää ajosähkössä – ”Jonkun muun laskuun lataamisen lisäksi”

Sähkön hintaa säikähtänyt sähköautoilija voi alentaa sähkölaskuaan sekä isoilla että pienillä muutoksilla.

Tuntuvimpia säästötapoja ovat esimerkiksi ajoreittien mahdollisimman huolellinen suunnittelu, rengaspaineiden tarkistus sekä sähköauton ajotila- ja lämpöasetusvalinnat. Kuva:  Kimmo Taskinen

Vaikka sähköautoilu on yhä energiakustannusten osalta tuntuvasti halvempaa kuin bensiinillä tai dieselillä ajaminen, pohdituttaa säästäminen jo sähköautopuolellakin.

– Ohje saattaa tuntua ilmiselvältä, mutta ainoa todella tuntuva tapa säästää sähköauton ajokuluissa – jonkun muun laskuun lataamisen lisäksi – on ajaa vähemmän, sanoo Autoklinikan Valtteri Savolainen.

Tämän ei kuitenkaan tarvitse tarkoittaa kotona pysymistä vuorokauden ympäri

Lue lisää: Yle: Ei-toivotut vieraat veivät sähköt – Suomen suurin ilmainen latauspaikka muutetaan maksulliseksi

– Vaan sen sijaan suositeltavaa on panostaa ajon suunnitteluun. Reittivalinnoilla ja useamman asian hoitamisella saman ajoreissun aikana voi turhaa ajoa vähentää huomattavastikin.

Autoklinikan säästöneuvona on ovat myös niin sanotut pienet teot.

Suurten, ajoa vähentävien muutosten ohella myös pienemmillä muutoksilla voi saada aikaan mukaviakin säästöjä etenkin pitkällä aikavälillä.

Lue lisää: Puolet kansalaisista ei aio missään tapauksessa vaihtaa sähköautoon, vaikka kokonaiskustannus olisi sama kuin bensa-autossa

Jos sähkö autossa on esimerkiksi eco- tai range-tila, joka pidentää maksimiajomatkaa yhdellä latauksella laskemalla sähkönkulutusta kautta linjan, se kannattaa kytkeä päälle.

Lisäksi suositusten mukaiset rengaspaineet ja autossa kulkevan painolastin minimointi vaikuttavat positiivisesti sekä polttomoottori- että sähköautojen kulutukseen.

Mikäli mahdollista, auton latauksen voi myös ajoittaa valmistumaan juuri ennen ajoon lähtöä. Tällöin akun lämpötila on heti lähellä optimaalista, mikä saattaa vähentää ajon alkaessa kulutusta.

Lue lisää: Mitkä tulevan talvikauden nastarenkaista toimivat parhaiten sähköautossa? Tässä Moottori-lehden testitulokset

Energiankulutusta voi vähentää myös tinkimällä auton matkustamon lämmityksestä ja viilennyksestä.

Ennakoiva ja rauhallinen ajotapa sekä liikenteen tarkkailu vähentävät puolestaan turhia kiihdytyksiä ja jarrutuksia ja sitä kautta myös kulutusta.

Autoklinikka on muun muassa Teslan auktorisoima vauriokorjaamoketju.