Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Näin Venäjä valmistelee uutta liike­kannallepanoa – koodisana ”Linejka-222” käynnistää mittavan koneiston

Venäjän opetus- ja tiedeministeriö on lähettänyt kaikille oppilaitoksille tiedon, että näiden on suoritettava tarvittavat valmistelut liikekannallepanoa varten.

Asiasta kertoo venäläinen uutissivusto Mozhem Objasnit, jolla on lähde opetusministeriössä. MO on julkaissut Telegramissa kuvan vuodetun muistiosta, jossa viranomaisia ohjeistetaan ”mobilisaatioaseman” perustamisesta.

Tämä on viimeisin osoitus Venäjä valmistautumisesta uuteen liikekannallepanoon, josta useat lähteet niin länsimaissa kuin Venäjällä ovat kertoneet jo viikkojen ajan. Mobilisoinnille on tarvetta, mikäli Venäjä käynnistää todennäköisenä pidetyn suurhyökkäyksen.

Muistio on vuodettu Siperiassa Tomskin kaupungissa sijaitsevan Venäjän valtionyliopiston hallinnosta.

MO:n mukaan yliopisto on salassa rakentanut mobilisaatioaseman henkilökunnalleen ja opiskelijoilleen. Ohjeistuksen mukaan tämä asema on aktivoitava kahden tunnin sisällä koodisanan ”Linejka-222” vastaanottamisesta paikalliselta sotilaskomissaarilta.

Muistion mukaan yliopiston viranhaltijoiden on valmistauduttava toteuttamaan ilmoitus liikekannallepanosta oikea-aikaisesti ja organisoidusti, keräämään reserviläiset ja asevelvolliset kansalaiset yhteen sekä lähettää heidät kokoontumispaikkaan.

Neljän tunnin sisällä Linejka-222:n aktivoinnista yliopiston ”mobilisointiasemalta” on lähdettävä toimittamaan kutsuja osallistua liikekannallepanoon.

MO huomauttaa, että Venäjän presidentin Vladimir Putinin on määrä pitää Venäjän liittokokoukselle joko 20. tai 21. helmikuuta, eli vain päiviä ennen sodan vuosipäivää. Tämä voi olla mahdollinen ajankohta, jolloin hän ilmoittaa liikekannallepanon.

MO:n tiedoista kertoo Twitterissä englanniksi myös itsenäinen sotahistorioitsija ja tutkija ChrisO_wiki.