Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Näin Venäjän mediassa onniteltiin Vladimir Putinia – ylistyksille ei tullut loppua

Vladimir Putinin erinomaisuudella ei ollut mitään rajaa, kun Venäjän media onnitteli 70 vuotta täyttävää Venäjän presidenttiä.

Venäläismedia onnitteli 70 vuotta täyttävää presidentti Vladimir Putinia. Kuva:  Reuters

”Miksi Putin käänsi maailman ylösalaisin: paljastamme juhlasankarin pääsalaisuuden”

Moskovskij Komsomoletsin otsikko oli vain yksi lukuisista Venäjän median syntymäpäiväjulkaisuista, joissa nostettiin 70 vuotta täyttävä presidentti Vladimir Putin jalustalle ja korostettiin tämän erinomaisuutta.

MK:n mukaan Putin päätti aloittaa uuden elämän ja tempaisi koko maapallon mukaansa.

Lehti nostaa esiin myös Yhdysvaltain entisen ulkoministerin Condoleezza Ricen ajatukset omista muistelmistaan keskustelusta Putinin kanssa: ”älkää aliarvioiko venäläisiä, sitä apua, jota he voivat tarjota tai sitä vahinkoa, jonka he voivat aiheuttaa”.

Lue lisää: Aljaksandr Lukashenka onnitteli Vladimir Putinia: ”Pitkää ikää luotettavien ystävien ympäröimänä”

Kuvakaappaus Moskovskij Komsomoletsin sivulta.

MK toteaa, että Ricen sanat eivät toteutuneet. Länsi on ne unohtanut – Venäjää ja Putinia aliarvioidaan yhä.

Lehden mukaan Putinin menestyksen pääsalaisuus on jämäkkä rehellisyys: hän sanoo, mitä ajattelee ja tekee, mitä sanoo. Moskovskij Komsomolets nälvii länsipoliitikoille, että suurin osa heistä sanoo yhtä, ajattelee toista ja tekee kolmatta.

Muukin Venäjän media julkaisi perjantaina toinen toistaan ylistävämpiä artikkeleita syntymäpäiväsankarista. Artikkeleissa käytiin läpi Putinin poliittinen ura ja nousu presidentiksi, hänen urheiluinnostuksensa, erämaaretkensä sekä harrastuksensa.

Putinin ansioksi lasketaan myös Venäjän nostaminen ylös 1990-luvun lopun talouskriisistä, Pohjois-Kaukasuksen räjähdysherkän tilanteen vakauttaminen, Krimin niemimaan palauttaminen Venäjälle sekä tuoreimpana neljän Ukrainan alueen (Donbas, Luhansk, Herson ja Zaporizzja) liittäminen Venäjään. Maailmalla Venäjän laittomat alueliitokset on tuomittu laajasti.

Moni media muisti myös korostaa, että Putin taistelee hyvän puolella lännen pahuutta vastaan, ja lännen pahuus tähtää Venäjän kukistamiseen ja romuttamiseen.

Kuvakaappaus Kuban24-verkkosivustolta.

Kuban24-verkkosivusto meni ylistyksessään vielä niin pitkälle, että väitti Venäjän yhä vain kehittyvän ”ennennäkemättömistä taloudellisista pakotteista huolimatta”.

Lue lisää: Sota­tieteiden tohtori: Putinilla alkaa olla tukalat oltavat – ”Informaatio­kupla on vuotamassa”

Kuban24 myös väitti, että Putinin valtakaudella kansalaisten asenne isänmaata kohtaan on muuttunut.

– Ihmiset ovat alkaneet uskoa Venäjään ja sen tulevaisuuteen, Kuban24 kirjoitti.

Kuvakaappaus Vetshernjaja Moskvan sivulta.

Vetshernjaja Moskva kertoo, että Putin pitää aivan tavallisesta kotiruuasta. Lehden mukaan Putin suosii juustoja, riisiä, hirssiä, hunajaa ja kasviksia.

Jos valittavana on liha tai kala, Putin päätyy VM:n mukaan kalaan, vaikka tykkääkin kovasti lampaanlihasta.

Putin ei VM:n mukaan juo kahvia lainkaan vaan suosii teetä, jota varten hänellä on oma valkoinen suosikkimukinsa. Alkoholia Putin nauttii vain harvoin, alkoholinkäyttö rajoittuu virallisiin tilaisuuksiin. Silloin hän ottaa samppanjaa tai punaviiniä, ei olutta.

Riamo.ru on kerännyt 15 Putinin tunnettua sitaattia presidenttivuosien ajalta. Joukossa oli mm. koululaistapahtumassa sanottu ”Venäjän rajat eivät pääty minnekään”, vaikka Putin väitti sanoneensa sen vitsinä.

Kuvakaappaus Riamo.ru:n sivuilta.