Finland

Näitä lisää! Ketjuliike julkaisi alusvaatekuvat, jollaisia tarvitsemme paljon enemmän

Uudessa alusvaatekampanjassa poseeraa joukko kaikenlaisia naisia.

Tämän kevään alusvaatekampanja näyttää, mitä Lindex edustaa, vaatebrändi kertoo tuoreessa tiedotteessaan.

– Alusvaatteita meille kaikille, linjaa vaateketju Lindex juuri julkaistussa tiedotteessaan.

Yhtenä suomalaisnaistenkin luottovaateliikkeenä tunnettu naisten ja lasten vaate- ja asustemerkki esittelee tämän kevään alusvaatekampanjassa eri elämänvaiheissa olevia naisia jokapäiväisissä ympäristöissä.

– Haluamme, että jokainen nainen voi olla oma itsensä ja tuntea olonsa itsevarmaksi riippumatta siitä, kuka hän on, miltä hän näyttää tai millaisen elämänpolun hän on valinnut. Haluamme kampanjassamme tuoda esille meille tärkeitä arvoja, aitoutta, persoonallisuutta ja suvaitsevaisuutta, toimitusjohtaja Susanne Ehnbåge sanoo tiedotteessa.

Tältä kampanjan mallit näyttävät.

Osallistamisen ja kehopositiivisuuden edistäminen on osa Lindexin kestävyyslupausta sekä yrityksen ydintavoite naisten voimaannuttamisessa.

Lindex aloitti alun perin juuri alusvaateyrityksenä yli 65 vuotta sitten. Se on tiedotteensa mukaan Pohjoismaiden alusvaatemarkkinoiden johtava yritys.

Kampanja lanseerataan tulevana torstaina.

Alusvaatteita meille kaikille, vaateketju linjaa.

Lindex aloitti aikanaan nimenomaan alusvaatemerkkinä.

Kampanja nostaa esille naisia arkisissa tilanteissa.

Lindexillä toivotaan, että jokainen nainen voi olla oma itsensä ja tuntea olonsa itsevarmaksi riippumatta siitä, kuka hän on tai miltä hän näyttää.

Lindex on yksi Euroopan johtavista muotiketjuista noin 460 myymälällä 18 markkinalla. Lindex on osa suomalaista Stockmann-konsernia.

Mallikuvasto on muuttumassa

Kerroimme viime lokakuussa myös kotimaisen nettikauppa-alusta Weecosin muotikuvista, joissa poseerasi kolme pluskokoista suomalaisnaista. Tuolloin Weecos painotti, että lähes kolmannes suomalaisnaisista käyttää vaatekokoa 46 tai suurempaa.

Yhtenä kampanjan kasvoista toiminut bloggaaja ja viestintäammattilainen Elsa Heiko on aiemmin puhunut MyStylelle siitä, kuinka mainoskuvaston tulisi kehittyä.

– Plusmallit ovat sopusuhtaisen tiimalasi- tai päärynäkroppaisia. On hyvä, että mainoksissa näkyy pluskokoisuutta, mutta missä ovat muut vartalomuodot? Meitä on hirveän monen näköisiä, hän sanoi.

– Myöskään ikääntymisen merkkejä ei näytetä, ja siihen toivoisin muutosta ja vertaistukea. Kaikki sanovat, että rypythän ovat kauniita, mutta miksi emme silti näe niitä? Tai jos mainoksessa näkyykin ikä, ikääntynyt on sitten hoikka ja valkoinen. Toivoisin, että pääsisimme eroon siitä, että mainoksen ihmiselle hyväksytään aina niin sanotusti vain yksi ”epäkohta”, kuten koko, ihonväri tai rypyt. Pitäisi olla perusjuttu, että ihmiset ovat moninaisia.

Paine muutokselle on näkynyt myös esimerkiksi maailman suurimman alusvaatebrändin Victoria’s Secretin toiminnassa. Sitä on kritisoitu jo vuosia epätodellisen kapean kauneusihanteen ylläpitämisestä, ja viime syksynä näytti siltä, että brändi joutui vihdoin taipumaan asiakkaidensa toiveiden edessä.