Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Natolta tiukka kommentti Nord Stream -iskuista: ”Kaikkiin tahallisiin hyökkäyksiin vastataan” – myös Suomi mukana

Nato on ottanut kantaa Nord Stream 1 ja Nord Stream 2 -putkilinjojen vaurioihin. Tiedotteessa Nato toteaa, että vauriot kansainvälisillä vesillä Itämerellä ovat ”erittäin huolestuttavia.”

– Kaikki tällä hetkellä saatavilla tiedot osoittavat, että tämä on seurausta tahallisista, piittaamattomista ja vastuuttomista sabotaasitoimista, tiedotteessa todetaan.

Tiedotteen mukaan viestin allekirjoittaa myös Natoon kutsutut jäsenet, eli Suomi ja Ruotsi.

Nord Stream 2 -putkessa havaittiin vuoto maanantaina ja tiistaina havaittiin Nord Stream 1 -putkessa kaksi vuotokohtaa. Svenska Dagbladet kertoi torstaina aamulla, että nyt ykkösputkessa on havaittu uusi vuotokohta.

Nato toteaa vuotojen aiheuttavan riskejä merikuljetuksille sekä ympäristölle. Nato kertoo tukevansa meneillään olevia tutkimuksia vahinkojen alkuperän selvittämiseksi.

– Me liittoutuneet olemme sitoutuneet varautumaan valtiollisten ja ei-valtiollisten toimijoiden hybriditaktiikkoja vastaan, estämään niitä ja puolustautumaan niitä vastaan. Kaikkiin tahallisiin hyökkäyksiin liittoutuneiden kriittistä infrastruktuuria vastaan vastataan yhtenäisellä ja määrätietoisella vastauksella.

Kaasuputkien räjähdyksien syyt ovat toistaiseksi epäselvät. Sekä Tanskan että Ruotsin pääministerit sanoivat tiistaina, että vuodot olivat todennäköisesti seurausta tahallisista toimista.

Useat lausunnot ovat kuitenkin todenneet, ettei voida poissulkea vieraan valtion vaikutusta. Kreml on kiistänyt julkisesti iskeneensä putkistoon.

Pekka Toveri arvioi: näin Nord Stream -putken räjäyttäminen on saatettu toteuttaa. Sensuroimaton Päivärinta