Finland

Nigeria | Nigeriassa yli viikko sitten siepatut koululaiset ja opettajat vapautettiin

Tieto vapauttamisesta tulee vain päivä sen jälkeen, kun yli 300 koululaistyttöä siepattiin maan luoteisosassa Jangeben kylässä.

Nigeriassa kidnappaajat ovat vapauttaneet viime viikolla siepatut 42 ihmistä, joista 27 on koululaisia, kertovat uutistoimistot AFP ja Reuters.

Vapautuksen vahvistaa paikallinen viranomainen Abubakar Sani Bello Twitterissä.

Ryhmä aseistettuja miehiä hyökkäsi Kagaran kaupungissa sijaitsevaan valtiolliseen Government Science College -kouluun viime viikon tiistaina. Välikohtauksessa kuoli yksi koululainen.

Kagara sijaitsee Nigerian keskiosassa. Maan keski- ja luoteisosissa on viime aikoina siepattu runsaasti ihmisiä. Useiden sieppausten takana ovat rikollisryhmittymät, joilla ei ole ideologisia kytköksiä.

Viranomaiset pelkäävät kuitenkin, että ryhmiin on soluttautunut myös jihadisteja maan koillisosista, missä armeija on käynyt jo toistakymmentä vuotta sotaa islamisteja vastaan.

Tieto vapauttamisesta tulee vain päivä sen jälkeen, kun yli 300 koululaistyttöä siepattiin maan luoteisosassa Jangeben kylässä. Epäilty rikollisjoukko hyökkäsi perjantaina Government Girls Science -kouluun.

Nigerian presidentti Muhammadu Buhari kuvaa tyttöjen sieppausta epähumaaniksi ja mahdottomaksi hyväksyä, kertoo AFP.

”Tämä hallinto ei anna periksi rosvoille, jotka ottavat kohteekseen viattomia koululaisia yrittäen saada valtavia lunnaita”, kommentoi Buhari.

Football news:

Real Madrid and City in the semi-finals of the Champions League, Akhmat asks for money, 10 matches for racism to the player of Slavia, clothes for the Olympians and other news
Real Madrid put together a killing center - Modric-Casemiro-Kroos-for just 60 million euros. Even Luka Jovic was worth more
Zidane on 0:0 with Liverpool: We rode the storm and can be proud of our performance
2 Premier League clubs will play in the semi-finals of the Champions League for the 2nd time in 3 seasons
Zinedine Zidane: There are many masters at Real Madrid, but most of all I like the character of the guys
Emre Can: We played against probably the best team in the world. We can be proud of ourselves
Pep broke the curse of the Champions League: he took City to the semi-finals for the first time in five years. Only 4 players remained at the club from the last (and first) time for the club