Finland
This article was added by the user Anna. TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nimitykset | Esa Pulkkinen nimitettiin puolustus­ministeriön kanslia­päälliköksi

Pulkkinen on kenraali ja toimii nyt ministeriön puolustuspoliittisen osaston päällikkönä.

Esa Pulkkinen on valittu puolustusministeriön uudeksi kansliapäälliköksi.

Valtioneuvosto on nimittänyt Esa Pulkkisen, 64, puolustusministeriön uudeksi kansliapäälliköksi. Pulkkinen aloittaa tehtävässään ensi vuoden alussa kun nykyisen kansliapäällikön Jukka Juustin virkakausi loppuu. Pulkkisen kausi loppuu heinäkuussa 2025.

Kansliapäällikkö on ministeriön ykkösvirkamies. Virkaan haki yhteensä kahdeksan henkilöä. Pulkkista pidettiin ennakkosuosikkina viranhaussa. Hänellä on takanaan pitkä ura puolustushallinnossa niin Puolustusvoimissa kuin puolustusministeriössäkin.

Pulkkinen ylennettiin kenraalikuntaan vuonna 2008. Hän on sotilasarvoltaan kenraaliluutnantti.

Pulkkinen on toiminut myös kansainvälisissä tehtävissä kuten EU:n sotilasesikunnan päällikkönä. Nykyään hän on puolustusministeriön puolustuspoliittisen osaston päällikkö. Osasto vastaa muun muassa puolustuspolitiikan perusteiden tuottamisesta.

Nykyisen kansliapäällikön Juustin virkakausi venyy kuusivuotiseksi, koska sitä jatkettiin poikkeuksellisesti. Syynä oli kesken oleva Hornet-hävittäjän seuraajan valinta eli HX-hanke, johon haluttiin hallinnollista jatkuvuutta. Kansliapäällikön vaihtamista kesken kaiken pidettiin riskinä.

Pulkkinen jatkaa pitkää perinnettä, jossa puolustusministeriön kansliapäälliköksi nimitetään entinen sotilas. Vaikka puolustusministeriön kansliapäällikkyyttä on pidetty sotilaiden läänityksenä, ovat paineet viime vuosina kasvaneet myös siviilitaustaisen kansliapäällikön nimittämiseksi.