Finland

Nooralotta Nezirin ja Reetta Hurskeen odotettu kaksinkamppailu päättyi ennen aikojaan SM-hallissa: ”Rankka olo”

Tampere

Nooralotta Nezirin ja Reetta Hurskeen odotettu kaksinkamppailu kuivui dramaattisesti kasaan ennen aikojaan yleisurheilun SM-halleissa Tampereella.

Tuomaristo liputti Hurskeen vilppilähdön takia ulos 60 metrin aitojen loppukilpailusta. Nezirillä oli tämän jälkeen helppo työ ottaa aidoissa seitsemäs peräkkäinen Suomen mestaruutensa.”Olisin tarvinnut rinnalle kirittäjän ja kovan kilpakumppanin. Reetta oli heistä paras”, Neziri sanoi voittoajastaan 8,07 sekuntia.

Alkueräjuoksussa Neziri juoksi 8,09 ja Hurske 8,07. Kaikkiaan Neziri on voittanut aidat hallissa yhdeksän kertaa.Vuosi sitten SM-halleissa Kuopiossa Neziri ja Hurske ylittivät maalilinjan yhä aikaa. Maalikameran analyysin jälkeen voittajaksi valikoitui ensin Hurske ja uusintatarkastuksessa Neziri.

Molempien aika 7,97 sivusi Nezirin vuonna 2015 juoksemaan Suomen ennätystä.

Tampereella Nezirin voittoaika olisi voinut olla muutaman sadasosan parempi kuin nyt. Lähettäjän kovaääniset oli sijoitettu sen verran kauaksi juoksijoista, että sillä saattoi olla vaikutusta lähdön reagointiin.”Vaikea sanoa. Ainakin paukun kuulee paremmin, jos se on lähellä”, Neziri sanoi.

Nezirin hallikausi päättyy ensi keskiviikkona Ranskassa. Tässä kuussa hän on juossut kaksi kertaa alle kahdeksannen sekunnin, ensin Puolassa 7,97 ja perjantaina Berliinissä 7,99.

”Oli pieni riski, kun juoksin edellisen kisan perjantaina. Berliinissä oli tiukka kisa, mutta halusin juosta siellä. Rankka olo”, Neziri sanoi.Hurske ei peitellyt pettymystään vilppilähdön takia. Hurske erottautui heti muista, vaikka lähtö näytti muuten tasaiselta.

Lähettäjän mukaan vilppilähtö oli kuitenkin selvä.


”Lähdin ihan paukusta, mutta ilmeisesti en. Luulin ottaneeni hyvän lähdön. Oli tosi hyvä fiilis ennen finaalia”, sanoi Hurske, joka kilpailee myös vielä keskiviikkona Ranskassa.

”Siellä uskon hyvään tulokseen”, Hurske sanoi.

Lotta Harala aitoi SM-hopeaa (8,28) ja Julia Enarvi oli kolmas (8,47).

Suomen muusta aitakärjestä Annimari Korte keskeytti hallikautensa aiemmin ja Matilda Bogdanoff oli flunssassa.

Miesten 60 metrin aidoissa Elmo Lakka juoksi mestariksi kauden parhaalla ajallaan 7,69.

Samuel Purola alitti 21 sekuntia


Samuel Purola juoksi 200 metrillä ennätyksensä ja Suomen kaikkien aikojen toiseksi parhaan halliajan 20,85.

Matkan SE hallissa on Jonathan Åstrandin 20,72. Åstrand juoksi vuonna 2013 lyhyellä radalla Ruotsissa. Purolan aika tuli ylipitkällä 300 metrin radalla Pirkka-hallissa.

”Aina on hienoa, että menee alle 21 sekunnin. Oli rata sitten mikä tahansa”, Purola sanoi.

Joensuun Katajaa edustaja Samu Mikkonen oli halleissa valopilkkuna miesten kestävyysjuoksuissa. Hän otti tuplamestaruudet 1 500 ja 3 000 metrillä.

Natalia Blomqvist juoksi kaksoismestariksi 800 ja 1 500 metrillä.