Finland

Norjassa vaaditaan vankeutta karanteenimääräyksiä rikkoneelle lääkärikeskuksen työntekijälle

Lääkäriasemalla työskennellyt nainen sanoo, ettei tuntenut ulkomaanmatkailun karanteenimääräyksiä.

Neljä keltaisiin liiveihin pukeutunutta tulli- ja poliisimiestä tarkistamassa autojonoa.

Norja on vaatinut ulkomailta tulevia matkustajia noudattamaan karanteenimääräyksiä. Norjan polisi ja tulli tiukensivat jo keväällä Ruotsin-vastaisen rajan valvontaa koronapandemian vuoksi.Vidar Ruud / EPA

Oslon käräjäoikeudessa on alkanut harvinanen oikeusjuttu, jossa syyttäjä vaatii ehdotonta vankeutta lääkärikeskuksen työntekijälle, joka toistuvasti rikkoi ulkomaanmatkoja koskevia karanteenimääräyksiä.

Oslolaisen Avisa (siirryt toiseen palveluun)-uutissivuston mukaan lääkärikeskuksessa työskennellyt noin 20-vuotias nainen rikkoi määräyksiä kolmella Britannian-matkalla. Ensimmäinen matka oli keväällä ja viimeinen lokakuussa.

Yli sata potilaskontaktia

Matkojen aikaan Britannia oli Norjan terveysviranomaisten punaisella listalla, mikä merkitsee, että paluun jälkeen naisen olisi pitänyt olla 10 päivän karanteenissa. Nainen palasi kuitenkin joka kerta töihin samantien. Syytteen mukaan hän oli tekemisissä potilaiden kanssa 137 kertaa niinä päivinä, jolloin hänen olisi kuulunut olla karanteenissa.

Naisen puolustuksen mukaan hän ei tuntenut määräyksiä. Syyttäjä Karianne Worren kiisti puolustuksen väitteen toteamalla, että nainen oli työssään neuvonut lääkärikeskuksesta ajan varanneita pysymään kotona, jos he olivat käyneet ulkomailla.

Juttua on luonnehdittu hyvin poikkeukselliseksi. Oslon käräjäoikeus tuomitsi huhtikuussa Ruotsissa vierailleen miehen lyhyeen vankeusrangaistukseen, sen jälkeen kun hän oli rikkonut karanteenimääräyksiä kolme kertaa.

Football news:

Chelsea have sacked Lampard
Sergi Roberto can recover for the game with Athletic on January 31. He missed more than 2 months
Giggs on Bruno and Cantona: There are similarities, but Eric has 4 Premier League titles and a Cup. This is an indicator
Hertha legend Dardai will once again take over as head coach of the team
Tuchel will take charge of Chelsea
Okko Sport will show all the remaining matches of the Italian Cup this season
Lampard will be sacked by Chelsea in the near future. I can announce today