Tapaaminen sovittiin skeittipuistoon. Kuvituskuva, joka ei liity tapaukseen. MOSTPHOTOS

16-vuotias tyttö oli illalla liikkeellä kahden pojan kanssa. Tyttö halusi nuorelta mieheltä rahaa ja lähetti tälle viestin Snapchatissa.

Mies vastasi, että se sopii ja mainitsi, että tytön tulee saapua yksin erään skeittipuiston luokse. Tyttö lähti paikalle miespuolisten kaveriensa seurassa.

Pojat jäivät puistoon. Tyttö meni miehen luo.

He istuutuivat juttelemaan. Tytön mukaan he olivat jutelleet ”ihan normaaleja asioita”. Sitten mies kuitenkin sanoi, että oli unohtanut lompakon kotiin. Miehen mukaan hänen asunnolleen pääsi oikoreittiä metsän kautta.

Tytön mukaan hän käveli miehen kanssa aika pitkän matkan, kun mies yllättäen totesi, että ”se kymppi ei olekaan ilmainen” tai ettei hän anna rahaa.

Tarrasi hiuksiin kiinni

Mies kääntyi tytön puoleen, painoi tämän hiuksista polvilleen, riisui housunsa ja pakotti tytön ottamaan peniksen suuhun.

Sitten mies käänsi tytön ja tunkeutui peniksellään tämän emättimeen. Yhdyntä oli suojaamaton. Tyttö sai spermaa päälleen miehen lauetessa.

Tekonsa tehtyään mies poistui paikalta. Tyttö asteli itkuisena kavereidensa luokse. Nämä näkivät jotakin pahaa tapahtuneen, mutta eivät kyselleet.

Tyttö teki rikosilmoituksen myöhemmin.

Miehen kertomus

Tapaus sattui toissa vuoden elokuussa Tampereella Iso-Vilusen rullalautapuiston lähistöllä. Oikeuteen asia päätyi törkeänä raiskauksena tänä keväänä.

Juttua käsiteltiin yleisön läsnä olematta. Pirkanmaan käräjäoikeus antoi tuomionsa viime viikolla.

Tuomion mukaan nykyään 22-vuotias mies oli kiistänyt rikoksen oikeudessa. Mies väitti, että tyttö oli ehdottanut hänelle seksiä korvauksena rahoista. Miehen mukaan hän ei ollut tuumaan suostunut, mutta oli suostunut seksiin, kun tyttö oli todennut, että haluaa itsekin ilman rahaa.

Oliver Otto Topias Ahola toteaa samat kaksi yhdyntää tapahtuneeksi kuin nuori asianomistajakin.

Ei motiivia valehdella

Pirkanmaan käräjäoikeus kuuli todistajana toista tytön seurassa ollutta nuorukaista. Tämä kertoi, että tyttö oli mennyt tapaamaan yksin rikoksesta syytettyä miestä. Tyttö oli lähtenyt miehen mukaan hyvillä mielin mutta palannut itkuisena.

Käräjäoikeus pitää teinitytön kertomusta uskottavana. Mikään ei myöskään osoita, että asianomistajalla olisi ollut motiivi valehdella vastaajan vahingoksi.

Vastaaja Aholan kertomusta sitä vastoin rasittaa vahvasti se, että hän oli poliisille kertonut sukupuoliyhdynnöistä vasta kolmannessa kuulustelussa.

Käräjäoikeuden mukaan Aholan vastakertomus ei ole uskottava. Asianomistaja tunsi hänet vain pintapuolisesti. Outoa olisi se, että tyttö olisi halunnut yöaikaan sukupuoliyhdyntää Aholan kanssaan julkisella paikalla.

Kokonaisuutena törkeä

Toteen näytetty rikos on törkeä raiskaus.

Törkeäksi raiskauksen tekee se, että Aholalla oli nähtävästi jo etukäteen aie käyttää tyttöä hyväksi, hän oli tyttöä yli neljä vuotta vanhempi mutta ei edes yrittänyt selvittää tämän ikää sekä se, että sukupuoliyhteys ollut suojaamaton.

Oikeus tuomitsi Oliver Aholan kahden vuoden ja kahden kuukauden vankeusrangaistukseen sekä maksamaan uhrilleen kärsimyskorvausta 6 000 euroa.

Tuomio ei ole lainvoimainen.