Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Nyt tulee kuumat paikat – paahtava elohelle läkähdyttää Suomea jopa viikon ajan

Lämpö näyttää pysyvän Suomessa vielä hyvän aikaa. Aurinkoiset kesäpäivät näyttävät kuitenkin käyvän vähiin.

Forecan päivystävä meteorologi Juha Föhr kertoo, että erityisesti Etelä-Suomessa jo nyt vaikuttava helle on jatkumassa vielä ensi perjantaille. Radikaalia kylmenemistä ei ole senkään jälkeen odotettavissa.

– Lämmintä ilmaa riittää, Föhr summaa.

Varsinkin viikonloppu vaikuttaa olevan pääsääntöisesti poutainen.

Poikkeuksia poutaan nähdään perjantaina maan keskiosassa, jota riivaavat paikalliset sadekuurot. Pilvet väistyvät kuitenkin auringon tieltä, ja keskisuomalaisetkin pääsevät nauttimaan aurinkoisesta kesälauantaista.

Helle hivuttautuu hitaasti pohjoiseen. Föhrin mukaan tällä hetkellä se näyttää saavuttavan myös Lapin, mutta tähän voivat vaikuttaa vielä monet asiat: paikoittaiset sade- ja ukkoskuurot sekä tuulisuus.

Sunnuntaille povataan poutasäätä pitkin maata.

– Saa nähdä, tuleeko hyvin paikallisia sateita pohjoiseen. Ei välttämättä.

Ensi viikolla ukkosrintama pyyhkäisee maan halki. Se tuo mukanaan rankkojakin sateita ja paikallisesti voimakkaita ukkosia.

Ukkosia ja tukalaa oloa

Ensi viikko alkaa sekalaisella säällä. Erityisesti etelässä näyttäisi olevan aurinkoista ja lämmintä, lännessäkin hellelukemat hipovat alkuviikosta 30 astetta.

Keskiviikosta alkaen kuurosateet ja ukkoset yleistyvät erityisesti maan länsi- ja pohjoisosissa. Erityisen voimakkaita ukkosia voi syntyä perjantaina.

– Yhtä kaikki, hyvin lämmintä silti, Föhr täsmentää ja lisää, että paikoittaiset kuurosateet alentavat lämpötilaa usein vain tilapäiväisesti muutamiksi tunneiksi.

Itä-Suomessa poutaisuus pysyy pisimpään: Föhrin mukaan näillä näkymin tiedossa ei ole lämpötilaa alentavia kuurosateita.

Ilmankosteuden myötä myös aamusumu lisääntyy. Kosteus vaikuttaa myös siihen, miltä helle tuntuu.

– Tukaluus vain lisääntyy.

Vaikka nyt näyttää siltä, että hellelukemat hiipuvat ensi viikonloppuun mennessä, on mahdollista, että ne palaavat vielä loppukesästä tai alkusyksystä.

– Mikään ei sulje pois, että tulisi vielä hellejaksoja. Helteitä on tilastojen mukaan tavattu syyskuun alkupäivinäkin.

IL Paras Sää - Säätiedot ja sääennusteet