Finland

Oikeudenkäynnit | Pikku Huopalahden joukkopahoinpitelyn syytteet lievenivät, syyttäjä ei vaadi enää rangaistusta törkeästä ryöstöstä

Kaikki syytetyt vapautettiin viime perjantaina. Käsittely jatkuu juhannusviikolle.

Pikku Huopalahden tapahtumien käsittely Helsingin käräjäoikeudessa alkoi 9. kesäkuuta.

Syyttäjä on lieventänyt rangaistusvaatimuksiaan Pikku Huopalahdessa tapahtuneesta välikohtauksesta, jossa pahoinpideltiin 16-vuotiasta poikaa. Uhrilta myös vietiin puhelin.

Syytteen on saanut peräti 15 miestä.

Syyttäjä oli vaatinut miehille rangaistusta ensisijaisesti törkeästä ryöstöstä. Nyt syyttäjä on luopunut tästä vaatimuksesta. Hän vaatii miehille rangaistusta toissijaisen rangaistusvaatimuksensa perusteella törkeästä pahoinpitelystä ja törkeästä varkaudesta.

Rikosnimikkeiden lieventyminen tarkoittaa muutosta erityisesti minimirangaistukseen. Törkeästä ryöstöstä seuraa rikoslain mukaan vähintään kaksi vuotta vankeutta, kun taas törkeän pahoinpitelyn minimi on vuosi vankeutta. Enimmäisrangaistus molemmista on kymmenen vuotta vankeutta.

Syyttäjä oli vaatinut alunperin rangaistusta myös 17-vuotiaaseen poikaan kohdistuneesta törkeästä pahoinpitelystä. Tästä syytteestä syyttäjä on nyt kokonaan luopunut eikä siitä siten voida tuomita rangaistusta.

Syytteen mukaan miehet ryöstivät 16-vuotiaalta uhrilta puhelimen ja pahoinpitelivät häntä Pikku Huopalahdessa 27. maaliskuuta.

Tapahtumasarja sisältää poikkeuksellisia piirteitä.

Syytteen mukaan oli käynyt Vantaan Jumbosta ostamasta kertakäyttö­hanskoja ja pesäpallo­mailoja.

Sen jälkeen syytetyt olisivat syytteen mukaan ajaneet kolmella ajoneuvolla Pikku Huopalahteen ja piirittäneet kasvo­maskeihin naamioituneena 16-vuotiaan uhrin. Syyttäjän mukaan miehet kaatoivat uhrin maahan ja löivät häntä pesäpallo­mailoilla.

Uhrilta vietiin puhelin, jonka hän sai myöhemmin takaisin naarmuuntuneena.

Miehet lähtivät paikalta henkilöautoilla, mutta poliisi pysäytti heidät hetken kuluttua. Heidän autoistaan takavarikoitiin useita pesäpallomailoja, kaksi viidakkoveistä, teräaseita sekä ampuma-ase.

Osalla syytetyistä on taustallaan aiempia tuomioita. Ainakin yksi syytetyistä on ollut teon aikana ehdonalaisessa vapaudessa.

Asian käsittely Helsingin käräjäoikeudessa jatkuu juhannusviikolle. Silloin selviää, koska oikeus antaa tuomionsa.

Kaikki syytetyt vapautettiin viime perjantaina, eikä heitä ole määrätty myöskään matkustuskieltoon.

Football news:

Juventus will sign Santos forward Caio Jorge. Salary-1.5 million euros plus bonuses
Allegri on Juve: Ronaldo is full of enthusiasm. Dybala has a muscle problem. Kulusevski should be added
Nedved about Locatelli: Juve considers its offer fair and good
Koeman on 3-0 with Stuttgart: A great game of Barca against a strong team. We are on the right track
Mkhitaryan wants to compete with Roma for the scudetto: There will be nothing left without trophies at the end of his career
Pavel Nedved: Ronaldo is a guarantee of goals, an exceptionally valuable player. Juve is betting on him
Zozulya moved to Fuenlabrada from Segunda. His transfer to Alcorcon was disrupted because of fans who called him a fascist