Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Oliver Helander ei rikkonut karsintarajaa – täräytti ytimekkään kuvauksen treeneistään

Oliver Helander ei urakoinut turhaan Kalevan kisojen keihään karsinnassa.

Oliver Helander kuvattuna Eugenen MM-kisoissa. Kuva:  Vesa Moilanen / Lehtikuva

Joensuu

Suomen keihäänheiton ykköstoivo Oliver Helander ei puhkaissut Kalevan kisojen karsintakilpaillussa 75 metriin asetettua karsintarajaa.

Helanderin avauskierroksen karsintaheitto kantoi lukemiin 74,18, eikä 25-vuotiasta Oulun Pyrinnön urheilijaa toista kertaa heittopaikalla nähty.

Lopulta tulos riitti karsinnassa seitsemänteen sijaan, kun finaaliin meni kymmenen parasta.

– Se oli semmoinen verryttelyheitto, Helander tiivisti lakoniseen sävyyn perjantain suorituksensa. Paljon puhutun olkapäänsä kunnon keihästaituri vakuutti olevan hyvä.

Isoilta osin olkapäänsä takia säästeliäästi tällä kaudella heittäneelle Helanderille kisaheittojen minimiin karsimisessa ei ole mitään uutta. Eroa finaalista putoamiseen jäi lopulta vajaat pari metriä.

Helanderin mukaan uutta visiittiä heittopaikalle ei kuitenkaan tarvinnut missään vaiheessa harkita.

– Olin ihan satavarma, että se riittää (finaaliin), Helander tokaisi.

Kahdeksanteen sijaan päättyneen Eugenen MM-finaalin jälkeen Helander on kertomansa mukaan jättänyt keihään varastoon. Heittokättä on tullut verryteltyä vain aivan erimallisella välineellä.

– Vähän frisbeetä, ei muuta, Helander tiivisti heittelynsä.

– Olen treenannut kevyesti ja ottanut muutenkin rennosti.

Erityistä syytä huoleen todella kevyeltä kuulostavaan harjoitteluohjelmaan ei Helanderin mukaan liity, vaan kaikki on MM-kisojen jälkeen mennyt valmentaja Tero Pitkämäen kanssa sovitun suunnitelman mukaan.

MM-finaalin jälkeen Helander tokaisi heittävänsä Joensuun SM-kisoissa ”kun on pakko”. Viikkoa ennen EM-kisojen alkua järjestettävä SM-viikonloppu ei ole kunnon ajoittamisen kannalta helpoin mahdollinen pala kesäkauden palapeliin.

– Vähän huonoon ajankohtaan EM-kisoja ajatellen tämä kisa osuu. Tulin tänne kuitenkin puolustamaan mestaruutta, Helander sanoi karsinnan jälkeen.

Kesäkuussa ennätyksensä 89,93 kiskaissut Helander vakuuttaa kuitenkin taistelevan SM-kullasta sunnuntaina viimeiseen asti – jos on tarvis.

– Kyllä varmaan kaikki kuusi heittoa heitän, jos en ole kärjessä, Helander arveli.

Kaikesta kuitenkin aistii, että Helanderin katse on suurelta osin suunnattu jo Müncheniin, jossa tavoite on selkeä.

– Mitalia lähdetään hakemaan.