Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Olympialaiset | KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach kommentoi venäläisten paluuta myötämielisesti

Bachin mielestä ovi pitäisi avata niille urheilijoille, jotka eivät tue sotaa.

Thomas Bach vieraili perjantaina esimerkiksi Vatikaanissa. Kuva:  Guglielmo Magniapane / Reuters

Kansainvälisen Olympiakomitean puheenjohtaja Thomas Bach on ottanut kantaa venäläisurheilijoiden paluuseen italialaisen Corriere della Seran haastattelussa.

Bach sanoo, että KOK:n kanta Vladimir Putiniin on ennallaan, mutta samalla puheenjohtaja raottaa ovea venäläisurheilijoiden paluulle. Bach vetoaa siihen, että venäläisurheilijat eivät aloittaneet sotaa.

”Meidän tavoitteemme on, että ne urheilijat, joilla on Venäjän passi mutta jotka eivät tue sotaa, saisivat jälleen kilpailla. Mutta se ei ole helppoa”, Bach sanoi.

Siihen Bachin haastattelussa ei otettu kantaa, miten sodan vastustaminen käytännössä todistettaisiin.

Bach vetosi siihen, että urheilun tehtävä on tuoda ihmisiä yhteen vaikeina aikoina. Samaten Bach muistutti maailman muista konflikteista, jotka saattavat aiheuttaa haluja olla kilpailematta tiettyjen maiden urheilijoiden kanssa. Esimerkkeinä hän mainitsi iranilaiset ja yhdysvaltalaiset sekä israelilaiset ja palestiinalaiset.

”Meidän on näytettävä ihmisille, että olympialaiset yhdistävät edelleen. Meidän maailmassamme säännöt ovat samat kaikille. Rangaistuspotku lauotaan aina 11 metristä, 100 metriä on aina sata metriä ja kielletyt aineet ovat kiellettyjä kaikille”, Bach sanoi.

Suomessa useat tahot ovat olleet eri mieltä Bachin kanssa venäläisten mukaan saamisen tarpeista. Suomen urheiluliitto kertoi kannakseen perjantaina, että tällä hetkellä venäläisten paluusta ei pidä keskustella.

Aiemmin esimerkiksi Pohjoismaiden olympiakomiteat ovat vedonneet Venäjän paluuta vastaan.