Finland

Olympialaiset | Tokiolaisella olympiapomolla vankka usko kisojen järjestämiseen: ”On tärkeää tarjota olympialaiset ihmisille, jotka joutuvat elämään koronaviruksen kanssa”

Tokion olympialaiset järjestetään kesällä 2021 koronaviruspandemiasta huolimatta. Näin uskoo kisojen järjestelytoimikunnan toimitusjohtaja Toshirō Mutō kansainvälisen taloussanomalehden Financial Timesin haastattelussa.

”En tiedä, mikä koronavirusinfektioiden tilanne on ensi kesänä, mutta todennäköisyys sille, että tilanne on historiaa, ei ole kovin suuri”, Mutō sanoo.

Aiemmin muun muassa Japanin keskuspankin varapääjohtajana työskennellyt Mutō ottaa kuitenkin esille asian toisen puolen.

”On tärkeää tarjota olympialaiset ihmisille, jotka joutuvat elämään koronaviruksen kanssa.”

Olympiakisojen järjestämissopimus tehdään kansainvälisen olympiakomitean KOK:n sekä järjestäjäkaupungin välillä.

Kisojen siirrosta vuodella eteenpäin päättivät kisaorganisaation sijaan KOK:n puheenjohtaja Thomas Bach ja Japanin pääministeri Shinzō Abe.

”Sen myötä tilanne on hieman muuttunut”, Mutō sanoo ja tunnustaa Japanin hallinnon ottavan päätöksen myötä suuremman vastuun järjestelyistä.

”Lisäksi olympialaisten järjestäminen koronan aikana tarkoittaa, että viruksentorjuntastrategia on ratkaisevan tärkeä. Se on tehtävä kansallisella tasolla.”

Tokion olympiapomo Toshirō Mutō kertoi näkemyksiään kisojen järjestelyistä taloussanomalehti Financial Timesille.

Tokion kisojen järjestelytoimikunta ja KOK neuvottelevat Financial Timesin mukaan parhaillaan yli 200 eri aiheesta, jotka liittyvät tuleviin olympialaisiin.

”Kaikki olympialaisiin liittyvä loisto ja juhlinta eivät saisi koronavirustartuntojen aikana paljoa myötätuntoa ihmisiltä, jotka ovat kokeneet tämän viruksen. Haluamme pikemminkin tarjota jotain yksinkertaista, mutta inspiroivaa.”

Mutō on aiemmin sanonut, että kisat voitaisiin järjestää pienemmällä yleisömäärällä. Koronavirusrokotetta hän ei pidä ehdottomana edellytyksenä kisoille.

”Meidän pitää rakentaa ympäristö, jossa urheilijat ovat turvassa. Urheilijoiden ja KOK:n edustajien pitää käydä testeissä ennen kuin he saapuvat Japaniin ja sen jälkeen, kun he ovat poistuneet. Tarvitsemme vahvoja lääketieteellisiä järjestelyjä majoitus- ja kuljetussuunnitelmien yhteyteen”, Mutō sanoi muutama päivä sitten.

Football news:

Bayern could give Nübel a loan deal if Ulreich stays at the club
Former Italy striker Pazzini is Interested in Spezia. He is 36
Cherevchenko about Khimki: we will work both tactically and physically. Need to tighten up the team
Milan have agreed a transfer of the forward Bude-Glimt Hauge for 5 million euros. He scored them in the Europa League
Juventus offers Khedira 3 million euros for breaking the contract. The German demands 6 million
Tottenham are ready to sell Voigt for 10 million euros and increase the offer for Skrinjar to 45 million
Bellerin on 1:3 with Liverpool: Arsenal could have drawn or won