Onko Kari Jalonen soitellut? Ilveksen sankari vastasi kuumaan kysymykseen

Dominik Masin oli yksi Ilveksen sankareista.

Dominik Masin (oik.) herkutteli maalin ja syötön Pelicansia vastaan. Kuva:  Lehtikuva via STT-Lehtikuva

Jos joukkueiden voitokkaisiin puolivälieräsarjoihin verrattiin, Lahden Pelicans ja Tampereen Ilves aloittivat miesten jääkiekkoliigan välierät perjantaina kuin höntsäillen. Toista kautta Ilveksessä esiintyvä tshekkipuolustaja Dominik Masin pelasi liigauransa ensimmäisen kahden tehopisteen (1+1) ottelun tamperelaisten voittaessa maalein 3–2.

Ratkaisu haettiin jatkoajalta, jonka lopetti voittomaalillaan ajassa 62.10 ruotsalaispuolustaja Leo Lööf. Isäntien lauantainen syntymäpäiväsankari Topias Vilen vei ratkaisun ylitöihin tasoituksellaan 19 sekuntia ennen summeria.

– Ässät oli edellisessä vaiheessa fyysisempi vastustaja kuin Pelicans tänään. Nyt keskityttiin kiekkoilullisten taitojen esittelyyn, kiteytti pelin kummastakin laukauksestaan tehopisteen kuitannut Masin.

Masin (20.53) on urakoinut pudotuspeleissä Ilveksestä ainoana yli 20 minuuttia ottelua kohti. Hän palasi joukkueeseen maaliskuun alussa yli kahden kuukauden tauolta. Oliko koko loppukautesi missään vaiheessa uhattuna?

– Ei ollut. Kädessäni oli murtuma, mutta pystyin palaamaan kaukaloon jopa odotuksia aiemmin.

Olet pelannut tälläkin kaudella Tshekin maajoukkueessa. Onko päävalmentaja Kari Jalonen soitellut viime aikoina?

– Ei ole. Keskityn nyt Ilveksessä pelaamiseen.

Ottelun ainoa selkeä loukkaantumisen aiheuttanut taklaus nähtiin kolmannessa erässä, kun Pelicansin puolustaja Ben Blood niittasi oman maalin takana pakkiparinsa Peter Anderssonin pukuhuoneen puolelle.