Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Ott Tänak vihjailee todellisesta yllätysratkaisusta – katoaako Kalle Rovanperän ykköshaastaja MM-sarjasta?

Ott Tänak ei ole vielä varma, jatkuuko ralliura ensi kaudella.

Maailmanmestaruudesta taisteleva Ott Tänak pohtii uransa jatkoa. Kuva:  RONI REKOMAA / LEHTIKUVA

Vuoden 2019 rallin maailmanmestari Ott Tänak, 34, on tänäkin vuonna Kalle Rovanperän ykköshaastaja. Tänak on MM-sarjassa toisena 53 pistettä suomalaista kärkimiestä perässä.

Siksi onkin yllättävää, että virolainen vaikuttaa empivän uransa jatkoa. Tänakilla on kauden 2023 kattava sopimus Hyundain kanssa, mutta edellisen Kreikan rallin jälkeen hän vihjaili, ettei ole varma jatkostaan tallissa.

Lue lisää: Villit spekulaatiot heräsivät – tekeekö Ott Tänak todellisen yllätyssiirron rallin MM-sarjassa?

Nyt Tänak sanoo Autosportin artikkelissa, ettei ole vielä varma, ajaako ensi kaudella MM-sarjaa missään tallissa.

– En ole vielä päättänyt. Kyse ei ole vain siitä, missä tallissa ajan, joten katsotaan. Katsotaan miten loppuvuosi menee, miten asiat soljuvat perheeni kanssa ja pitääkö minun olla enemmän kotona. Sen jälkeen minun on päätettävä tulevaisuudestani, Tänak pohtii.

Tänak laukoi 8.–11.9. ajetun Kreikan MM-rallin jälkeen kitkeriä kommentteja Hyundain suuntaan.

Talli nappasi rallista selvän kolmoisvoiton, mutta päätti olla vaihtamatta Thierry Neuvillen ja Tänakin paikkoja kärjessä, vaikka kaksikosta käytännössä vain Tänakilla on vielä mahdollisuus taistella maailmanmestaruudesta. Näin belgialainen Neuville voitto rallin ja Tänak oli toinen.

Rovanperällä on mahdollisuus varmistaa maailmanmestaruus parhaillaan käynnissä olevassa Uuden-Seelannin rallissa. Suomalaisen mestaruus varmistuu, jos hän saa kahdeksan pistettä enemmän kuin Tänak tai voittaa ja saa seitsemän pistettä enemmän kuin Tänak.