Finland

Oulu ottaa käyttöön haalarikameroita kaupuungin työntekijöille – kameroilla parannetaan työturvallisuutta sekä oikeusturvaa erityisesti pysäköinninvalvonnassa

Poliisi otti haalarikamerat käyttöön koko maassa viime keväänä.

Poliisi otti haalarikamerat käyttöön koko maassa viime keväänä.

Kuva: Pekka Peura

Osa Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalveluiden työntekijöistä ryhtyy käyttämään haalarikameroita työssään 1. lokakuuta alkaen.

Kamerat otetaan käyttöön muun muassa pysäköinnintarkastajilla, katumestarilla, lupa-asiantuntijalla sekä lupapäälliköllä. Pysäköinnintarkastajilla kamerat tulevat jokapäiväiseen käyttöön, ja muissa tehtävissä niitä voi käyttää satunnaisesti.

Kamerat otetaan käyttöön henkilöiden turvallisuuden vuoksi, sillä väkivalta ja uhkaavat tilanteet ovat lisääntyneet myös Oulussa erityisesti pysäköinninvalvonnassa.

Haalarikameroiden toivotaan ehkäisevän työntekijöihin kohdistuvia uhkatilanteita, joita näkyvän kameran olemassaolo jo muiden kaupunkien käyttäjien kokemusten mukaisesti lieventää.

Kameroilla parannetaan työntekijöiden työturvallisuutta sekä asiakkaan ja työntekijöiden oikeusturvaa. Kameravalvonnan tarkoitus on tallentaa kuvattavan alueen tapahtumat ja tunnistaa kuvassa oleva tai olevat henkilöt.

Mahdollisissa riitatilanteissa ei olla pelkän suullisen kertomuksen varassa.

Kamerat kuvaavat ainoastaan yleisillä alueilla.  Tallennus päättyy, kun perusteita kuvaamiseen ei enää ole. Tallenteita säilytetään vain kaupungin omassa verkossa, eikä niitä lähetetä ulkopuolisille.

Football news:

Alba Pro 1:0 with Dynamo: I gave Pique a pass-candy. Barcelona approaches the clasico in a good mood
Barcelona played for zero for the first time in this Champions League draw
Sulscher before Atalanta: A big match. I talked to the players about it, they will get started
Pavel Nedved: Juve is very close to extending the contract with Dybala. We hope he will play with Inter
Mourinho on Newcastle: I am not leaving Roma, I will not leave my players
Infantino about the World Cup every 2 years: It is difficult to accept innovations in things that have been unchanged for 100 years. Our goal is to make football better
Miranchuk will start Atalanta's 6th match in a row in reserve