Finland

Oulun kaupunki: Stora Enson ryväs vaikuttaa yhä merkittävästi tartuntatilanteeseen – myös muiden tartuntojen määrä yhä korkealla

Stora Enson tehdasalueella on ollut iso tartuntojen ryväs. Kuvituskuva arkistosta.

Stora Enson tehdasalueella on ollut iso tartuntojen ryväs. Kuvituskuva arkistosta.

Kuva: Jarmo Kontiainen

Stora Enson tehdasalueella työskentelevien keskuudessa havaittu suuri tartuntaryväs vaikuttaa edelleen merkittävästi Oulun koronatartuntatilanteeseen.

Stora Enson tilannetta käsiteltiin maanantaina. Kaupungin mukaan toimet tartuntarypään tukahduttamiseksi ovat kunnossa. Oulun kaupunki kertoo asiasta tiedotteessaan.

– Arviomme on, että oululaisten myös Stora Ensosta riippumattomien tartuntojen määrä jatkuu aiempia viikkoja korkeammalla tasolla. Oulussa on vahva tarve saada epidemia hallintaan kontakteja vähentämällä, Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo sanoo.

Tänään tiistaina oululaisilla todettiin kello 17 mennessä yhteensä 19 uutta koronatartuntaa. Lisäksi Stora Enson tartuntaryppääseen liittyen ulkomaalaisilla työntekijöillä todettiin kaksi tartuntaa.  Suuri määrä Stora Enson näytteitä odotti tiistaina analysointia.

Tartunnat leviävät yleisimmin perheiden sisällä. Lisäksi yksittäisiä tartuntoja on aiheutunut työstä, matkailusta ja koulusta. Tartunnat ovat olleet hyvin jäljitettävissä.

Oulussa oli tiistain alkuiltaan mennessä todettu kuluvalla viikolla 39 tartuntaa oululaisilla ja lisäksi 15 Stora Enson työmaahan liittyvien ulkomaalaisten työntekijöiden tartuntaa.

Tiistaina karanteeniin asetettiin noin sata henkilöä. Alkuviikolla karanteeniin on asetettu kaikkiaan yli 230 henkilöä.

Joukkoaltistumisia on ollut kaksi. Lisäksi sunnuntaina oli joukkoaltistuminen Kastellin päiväkodissa. Altistuneisiin tai heidän huoltajiinsa on oltu yhteydessä henkilökohtaisesti.

Korkea tartuntojen määrä ei näy vielä sairaalahoitoon joutuneiden määrässä. Sairaalahoidossa on Oulun yliopistollisessa sairaalassa viisi henkilöä. Oulun kaupunginsairaalassa ei ole koronapotilaita hoidossa.

Maanantaina otettiin ennätysmäärä näytteitä Oulun kaupungin näytteenottopisteissä: 1120 näytettä. Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisäksi näytteitä otetaan yhteispäivystyksessä, yksityisillä lääkäriasemilla sekä työterveyshuolloissa.

Oulun kaupungin koronasivuilta (www.ouka.fi/korona) löytyvät tiedot kaupungin johtoryhmän päätöksistä koronavirusepidemian leviämisvaiheen toimenpiteistä Oulussa sekä aikaisemmista suosituksista.

Lue myös: Yli kym­me­nen hen­ki­lön ylei­sö­ti­lai­suu­det kiel­le­tään Poh­jois-Poh­jan­maal­la ja Kai­nuus­sa – per­he­juh­lat suo­si­tel­laan pi­tä­mään vain lä­hi­pii­ris­sä: "Nyt ei ole oikea aika mat­kus­taa kylään mi­hin­kään"

Football news:

Messi is in Barca's bid for the Cup game with Rayo Vallecano. Dest will not play due to muscle problems
Gerrard on Lampard's resignation: Chelsea have a history in this matter, so no surprises
Golovin about the nickname Tsar: Nothing more than a joke. This is necessary for the media and fans, but I am a football player
David De Gea: I try to be a leader for Manchester United. I have the experience of winning big titles here
It feels like we've been working together for 10 years! Chelsea stars say goodbye to Lampard
Bayern Munich have signed former Basel striker Oberlen
Tuchel will sign a contract with Chelsea for 1.5 years (David Ornstein)