Finland

Paikallispoliitikko kävi vessassa kesken kokouksen – joutui eroamaan tehtävästään: ”Me yritämme tehdä täällä töitä”

Paikallispoliitikko kävi vessassa kesken kokouksen – joutui eroamaan tehtävästään: ”Me yritämme tehdä täällä töitä”

Hackensackin kaupungin opetuslautakunnan jäsenen Frances Cogeljan eroa on vaadittu jo pitkään, sillä hän antoi viime vuonna koko maata kohahduttaneita lausuntoja seksuaali­vähemmistöihin liittyen.

Kuvituskuva Hackensackin kaupungista.­

Yhdysvalloissa New Jerseyn osavaltiossa sijaitsevan Hackensackin kaupungin opetuslautakunnan jäsen Frances Cogelja pistäytyi vessassa kesken kokouksen ja otti kannettavan tietokoneensa mukaan.

Epäonnekseen hän unohti tietokoneensa kameran päälle vessataukonsa ajaksi, ja lähes 150 kokoukseen osallistunutta henkilöä näkivät Cogeljan helpottamassa oloaan. Mukana oli myös oppilaita.

Asiasta uutisoi paikallisuutisointiin keskittynyt yhdysvaltalainen uutispalvelu Daily Voice.

Aluksi kukaan ei sanonut mitään. Jonkin ajan kuluttua lautakunnan varapuheenjohtaja Scott James-Vickery otti tapahtumat puheeksi.

– Sinun täytyy poistua. Me yritämme tehdä täällä töitä, kun sinä istut vessassa, James-Vickery sanoi Daily Voicen mukaan.

Myöhemmin lautakunnan puheenjohtaja Lancelot Powell kommentoi, että Cogeljaa ei voi poistaa kokouksesta tai erottaa lautakunnasta, koska hän on vaaleilla valittu edustaja.

Cogelja teki kuitenkin tapahtuneen johdosta omat johtopäätöksensä ja ilmoitti eroavansa tehtävästään välittömästi. Cogeljan eroa lautakunnasta on vaadittu jo pitkään, sillä hän antoi viime vuonna kohua ja paheksuntaa herättäneitä lausuntoja koskien koulujen opetussuunnitelmaa.

Cogelja vastusti osavaltion uutta lakia, jonka mukaan kouluissa pitää opettaa seksuaalivähemmistöjen historiaa. Hän piti tätä ”iljettävänä”.

– Vanhempana minulla on täysi oikeus estää lastani osallistumasta johonkin, jota en koe koulujen opetussuunnitelmaan sopivaksi. Mielestäni seksuaalisuuteen liittyvät keskustelut tulisi käydä kotona lasten ja vanhempien kesken, Cogelja sanoi tuolloin.

Cogeljan lausunto sai useat lautakunnan jäsenet, virkamiehet ja vanhemmat vaatimaan hänen eroamistaan. Eroamista vaatineet keräsivät myös nettiaddressin, jonka allekirjoitti sähköisesti yli 1 900 henkilöä.

Football news:

Athletic forward Inaki Williams scored the most goals for Barcelona - 5 goals
Milan will give defender Conti Parma on loan with a mandatory buyout for 7 million euros
Koeman on the removal of Messi: I don't know how many times he was fouled. He tried to circle, but it didn't work
Marseille is close to renting Milik for 8+3.5 million euros for 1.5 years with the right to buy out
Koeman on 2:3 with Athletic: It's not a step back. Barcelona will still show that they are on the right track
Griezmann has scored 5 goals in the last 4 finals
Messi went mad: he hit his opponent on the head and got his first red card for Barca (753 matches!)