Suomen parhaat piparinleipojat mittelevät lauantaina etäkilpailussa. Kilpailijat häikäisevät leivontataidoillaan yhtä aikaa Vaasassa, Rovaniemellä, Hyvinkäällä ja Helsingissä.

Piparinleivonnan SM-tittelit ratkaistaan lauantaina 28.11. perinteistä poiketen virtuaalikilpailussa. Myllyn Parhaan järjestämässä kilpailussa finalistit leipovat kotikeittiöissään, ja tuomaristo seuraa heidän työskentelyään videopuhelun kautta. Finalisteilla on kaksi tuntia aikaa tehdä upea ja kekseliäs pipariluomus ja häikäistä leivontataidoillaan.

Kilpailijoiden raaka-aineena on Myllyn Parhaan laktoositon piparitaikina, joka on virallinen kisataikina.

"Myllyn Paras on Suomen johtava pipari- ja torttutaikinan valmistaja. Vähän kuin tontut joulupukin pajassa, mekin valmistaudumme jouluun koko vuoden. Torttutaikinaa tehdään jopa kovimmilla kesähelteillä, että sitä riittää, kun kysyntä on kovimmillaan", Myllyn Parhaan markkinointijohtaja Johanna Kemppinen sanoo.

Piparinleivonnan SM-kilpailu piti järjestää Helsingissä Teurastamolla tapahtumana, jossa ovat paikalla niin kilpailijat kuin tuomaritkin. Tiukentuneen koronatilanteen takia kilpailu muutettiin virtuaaliseksi vain parissa päivässä.

Piparinleivonnan SM-finaalia ovat tuomaroimassa lukuisten huippuravintoloiden perustaja ja entinen Suomen kokkimaajoukkueen joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi, Myllyn Parhaan leipurimestari Iiro Heinonen ja Suomen Junior MasterChef 2017 -kilpailun voittaja Otto Leskinen.

SM-kilpailun finaaliin valittiin yleisöäänten ja tuomariston äänten perusteella yhteensä kymmenen kilpailijaa eri puolelta Suomea. Kaiken kaikkiaan kilpailutöitä lähetettiin Myllyn Parhaan verkkosivuille 85 kappaletta. Yleisöääniä annettiin yhteensä 2 866.

Kaikkiin kilpailuteoksiin voi tutustua verkossa.

15-20 -vuotiaiden nuorten sarjan finalistit ovat Maija Vuonokari, Rovaniemi, Iines Rämä, Hyvinkää, Silja Pekkarinen, Vaasa, Erika Koskela, Helsinki ja Milla Vina, Ylöjärvi.

Aikuisten sarjan finalistit ovat Lauri Kesäniemi, Helsinki, Laura Lehtonen, Pori, Kati Lehto, Kangasala, Leena Taivalsaari, Tampere ja Jari Heikkinen, Lapinlahti.

Kummastakin sarjasta valitaan Piparinleivonnan Suomen Mestari 2020.

Aikuisten ja nuorten sarjojen voittajille tarjotaan palkintojen lisäksi työpaikat Myllyn Parhaan sosiaalisen median kanavista koko ensi vuodeksi. Someleipurit tekevät säännöllisesti sisältöjä yrityksen kanaviin ja inspiroivat ja innostavat leipomuksillaan ja resepteillään Myllyn Parhaan someseuraajia.