Finland
This article was added by the user . TheWorldNews is not responsible for the content of the platform.

Pohjalainen pohatta käski ottaa hengiltä lukuisia ja hävittää ruumiit – syyttäjän mukaan maksoi tyhjästä satojatuhansia euroja

Pohjanmaan käräjäoikeudessa alkoi tällä viikolla hämmentävän rikosvyyhdin käsittely.

Syyttäjän mukaan usea henkilö kiristi ja huijasi varakkaalta pohjalaismieheltä rahaa muun muassa ruumiiden hävittämisestä. Todellisuudessa kukaan ei kuollut.

Härski huijaus alkoi syyttäjän mukaan vuonna 2019 Vaasassa. Kuusi henkilöä saapui pohjalaismiehen kotiin. He olivat sopineet ennalta suunnitelmasta: asunnolla pohjalaismiehen ja yhden syytetyistä välille syttyi riita, jolloin muut henkilöt kävivät kyseisen syytetyn päälle. He kohdistivat tähän ”muodollista väkivaltaa”.

”Väkivallan” uhri kaatui lattialle ja esitti kuollutta. Pohjalaismies käski hävittää ruumiin. Syyttäjän mukaan pohjalaismies maksoi ”ruumiin” hävittämisestä tekijöille ainakin 56 000 euroa.

Epäilty teko toistui vain pari viikkoa myöhemmin. Tuolloin mukana oli neljä henkilöä, joista yksi ”kuoli”. Jälleen kerran pohjalaismies käski hävittää ruumiin ja maksoi siitä ainakin 50 000 euroa.

Löi ”omaista”

Lokakuussa 2019 kaksi naista tapasi pohjalaismiehen esiintyen ”tapettujen” miesten sisarena ja vaimona. He vaativat selvitystä miesten tappamisesta. Pohjalaismies hermostui ja löi toista naisista nyrkillä. Mies vaati naisten tappamista ja ruumiiden hävittämistä, koska he olivat tietoisia aikaisemmista ”surmista”. Yksi huijaukseen osallistuneista lupasi hoitaa asian 15 000 euron korvausta vastaan.

Syyttäjän mukaan huijaukset eivät päättyneet vielä tähän. Joulukuun 2019 ja helmikuun 2020 välillä pohjalaismiehelle kerrottiin ”Tonista”, jonka tietokoneelta löytyisi arkaluontoista tietoa pohjalaismiehen tekemistä ”surmista”. Pohjalaismies käski kaapata Tonin, toimittaa tämän vaimo kotimaahansa ja tuhota miehen laitteet, joilla todistusaineistoa oli. Tästä pohjalaismies maksoi yli 23 000 euroa.

Maaliskuussa 2020 pohjalaismies pahoinpiteli yhtä huijausvyyhdin naisista kotonaan. Toiset huijarit kaatoivat naisen päälle verta. Jälleen pohjalaismiehelle uskoteltiin, että henkilö menehtyi. ”Ruumiin” hävittäminen maksoi 35 000 euroa.

Ei mennyt kauaa, kun pohjalaismies joutui ongelmiin tuntemattomaksi jääneen naisen kanssa. Pohjalaismies ilmeisesti käyttäytyi naista kohtaan väkivaltaisesti. Pohjalaismies otti yhteyttä samaan porukkaan, jolta oli aiemminkin saanut apua ”ruumiiden” hävittämiseen. Nyt pohjalaismiehelle väitettiin, että nainen löytyi ja tämän äitikin tiesi väkivallasta. Pohjalaismies kehotti jälleen surmaamaan henkilöt ja hävittämään ruumiit. Hän maksoi tästä työstä 30 000 euroa.

Myöhemmin samana vuonna pohjalaismies maksoi vielä yhdestä olemattomasta kidnappaamisesta ja ruumiiden hävittämisestä. Mies maksoi tästä ainakin 85 000 euroa.

Juonittu pahoinpitely

Syyttäjän haastehakemus kuvaa vuosien 2015–2020 välille sijoittuvaa tapahtumakokonaisuutta, jossa on yhteensä 16 syytettyä ja seitsemän uhria. Ainakin neljä uhreista istuu myös syytetyn penkillä.

Haastehakemuksen perusteella pohjalaismies saatiin pahoinpitelemään osaa syytetyistä. Syyttäjän mukaan pahoinpitelyt olivat osa suunnitelmaa, jolla pohjalaismieheltä on kiristetty rahaa. Muut syytetyt ovat eri kokoonpanoilla saaneet pohjalaismiehen pahoinpitelemään heistä yhtä. Tämän jälkeen mieheltä on kiristetty rahaa uhkaamalla, että asiasta tehdään muuten rikosilmoitus. Näin pohjalaismies saatiin maksamaan yhteensä kymmeniä tuhansia euroja.

Pohjalaismies myöntää pahoinpitelyt pääpiirteissään, mutta pyytää käräjäoikeutta ottamaan rangaistuksen lieventämisperusteena huomioon muun muassa "humalatilansa, poikkeuksellisen äkkiarvaamattoman houkutuksen ja asianomistajan poikkeuksellisen suuren myötävaikutuksen pahoinpitelyyn”.

Suuri osa syytekohdista käsittelee pohjalaismiehen huijaamista ja hänen tekojaan. Ensimmäinen syytekokonaisuuden huijaus on kuitenkin vuodelta 2015. Tuolloin pohjalaismiehen vaimo joutui ongelmiin vuokralaisensa kanssa. Yksi syytetyistä tarjoutui häätämään vuokralaiset asunnosta. Sen jälkeen vaimo sai puhelimitse uhkauksen ja syytetty tarjosi hänelle suojelua – korvausta vastaan.

Olemattomasti suojatoimista vaimo maksoi liki 35 000 euroa.

Rikoshyöty satoja tuhansia euroja

Syytekokonaisuudessa on lukuisia rikosnimikkeitä törkeistä petoksista, kiristyksistä ja pahoinpitelyistä aina rahanpesuun ja rekisterimerkintärikokseen.

Syyttäjä vaatii väitettyjen huijausten tekijöille vankeusrangaistuksia, joiden pituudet vaihtelevat neljästä kuukaudesta 2 vuoteen ja 8 kuukauteen.

Syyttäjä katsoo, että rikoshyöty on ollut kaikkineen satoja tuhansia euroja, jotka syyttäjä vaatii syytettyjä menettämään valtiolle.

Useissa syytekohdissa syyttäjä katsoo, että kokonaisarvostelussa tulee ottaa huomioon teon suunnitelmallisuus, jossa on käytetty hyväksi pohjalaismiehen toimintaan vaikuttavaa riippuvuutta.

Asian käsittelyyn on varattu Pohjanmaan käräjäoikeudessa neljä viikko syys–lokakuun aikana. Oikeus antaa tuomionsa myöhemmin.

Asiasta uutisoi ensin Ilkka-Pohjalainen.